Αποκαλύφθηκε το μυστήριο της ρήτρας του Τσάμπι Αλόνσο

Τσάμπι Αλόνσο

i

Τσάμπι Αλόνσο/ ©picture alliance/ Getty Images

Αποκαλύφθηκε το μυστήριο της ρήτρας του Τσάμπι Αλόνσο

Κώστας Τόπας 08:33 - 21.11.2023

Ο προπονητής της Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο είναι ένας από τους πιο περιζήτητους προπονητές αυτή τη στιγμή. Γι' αυτό και ο Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού συλλόγου αποκάλυψε τι πραγματικά συμβαίνει με την ρήτρα του 41χρονου προπονητή.

Η τελευταία χρονιά του Τσάμπι Αλόνσο στη Λεβερκούζεν ήταν εκπληκτική. Τόσο που ο πρώην Ισπανός μέσος βρίσκεται στο στόχαστρο των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων όπως της Ρεάλ, της Μπάγερν Μονάχου και της Λίβερπουλ. Έτσι, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν υποψίες ότι ο Ισπανός θα αφήσει νωρίς την εμπειρία του στη Γερμανία (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026) αφού πλήρωσε μια ρήτρα αποδέσμευσης που του επιτρέπει να φύγει χωρίς προβλήματα, αν φτάσει πρόταση από τρεις παραπάνω ομάδες.

Ωστόσο, τέτοια ρήτρα δεν υπάρχει. Αυτό επιβεβαίωσε και ο Φερνάντο Κάρο Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού συλλόγου, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στο TalkSPORT, ότι ο Τσάμπι Αλόνσο δεν έχει κανενός είδους συμφωνία ως προς αυτό στο συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι.

«Ειδική ρήτρα για τον Τσάμπι Αλόνσο; Όχι, δεν χρειάζεται να έχει ρήτρα. Έχουμε πολύ, πολύ καλή σχέση με τον Τσάμπι και ξέρει ότι είμαστε σοβαρός σύλλογος. Δεν πρόκειται να αναγκάσουμε κάποιον να μείνει αν δεν θέλει να μείνει. Θέλουμε να νιώθει τόσο χαρούμενος και τόσο καλά μαζί μας που πραγματικά θέλουμε απλώς να μείνει και αυτός είναι ο στόχος μας», είπε.

«Όχι, δεν υπάρχει τίποτα στα χαρτιά, αλλά μερικές φορές συμφωνίες που δεν είναι στα χαρτιά είναι επίσης συμφωνίες. Ξέρουμε ότι αν χρειαστεί να κάνει κάτι στο μέλλον μπορούμε να μιλήσουμε μεταξύ μας. Ελπίζω να μην χρειαστεί να το κάνουμε αυτό γιατί θα μείνει και θα είναι χαρούμενος στο Λεβερκούζεν», εξήγησε στη συνέντευξη.