Ο Τσάμπι Αλόνσο ισοφάρισε το τρομερό ρεκόρ του Γκουαρδιόλα στη Γερμανία

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Photo by ANP via Getty Images/Ideal Images

Ο Τσάμπι Αλόνσο ισοφάρισε το τρομερό ρεκόρ του Γκουαρδιόλα στη Γερμανία

Κώστας Τόπας 12:33 - 14.11.2023

Ο Τσάμπι Αλόνσο συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την Λεβερκούζεν, η οποία απολαμβάνει τη μοναξιά στην κορυφή της Bundesliga.

Η Λεβερκούζεν συνεχίζει ακάθεκτη στη Γερμανία. Με αρχηγό τον Τσάμπι Αλόνσο στη τεχνική ηγεσία, έχει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν σε σημείο που παραμένει αήττητη, έπειτα απόι 17 αγώνες σε Bundesliga, DFB Pokal και Europa League.

Επιπλέον, η Λεβερκούζεν έχει αποτύχει να κερδίσει μόνο έναν αγώνα και δεν ήταν ήττα. Ήταν κατά την επίσκεψή της στην «Αλιάντζ Αρίνα» κόντρα στην πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, η οποία τελικά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Η Λεβερκούζεν έχει δέκα νίκες και μία ισοπαλία στις 11 αγωνιστικές της Bundesliga, δηλαδή έχει συλλέξει 31 από τους 33 πιθανούς βαθμούς. Η Μπάγερν είναι δεύτερη με 29 βαθμούς, έχοντας και δύο ισοπαλίες. Ένα τεράστιο ρεκόρ που φέρνει τον Τσάμπι Αλόνσο στο ίδιο επίπεδο με τον καλύτερο Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Ήταν στην αρχή της σεζόν 2015-2016, η τρίτη και τελευταία του στη Μπάγερν Μονάχου μετά την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα, όταν ο Γκουαρδιόλα, αφού πέτυχε νίκες στα πρώτα δέκα παιχνίδια,  στη συνέχεια έβαλε τέλος σε αυτό το σερί στους συνολικούς του θριάμβους στην επίσκεψή του στο Άιντραχτ Φρανκφούρτης (0-0).

Σε εκείνη την Μπάγερν, ο Τσάμπι Αλόνσο έπαιξε ως μέσος, ο οποίος οκτώ χρόνια αργότερα, ως προπονητής, ισοφάρισε αυτό το ρεκόρ, αφού η Λεβερκούζεν νίκησε την Ουνιόν Βερολίνου με 4-0 την περασμένη Κυριακή (12/11).

Ο Τσάμπι Αλόνσο υποβαθμίζει το ρεκόρ

«Το ρεκόρ δεν είναι στόχος αλλά συνέπεια. Είμαι χαρούμενος που το πέτυχα αν και τα ρεκόρ δεν σημαίνουν πολλά. Έχουμε 31 βαθμούς από τους 33 πιθανούς, είναι πολύ δύσκολο να το πετύχουμε», τόνισε ο Τσάμπι Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου. μετά τον αγώνα.

«Δεν θέλουμε να μιλάμε πολύ για το ρεκόρ», επέμεινε ο προπονητής της πρωτοπόρου. «Θέλουμε να προχωρήσουμε, θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά. Θα είναι δύσκολο πριν από τις χειμερινές διακοπές. Ας ελπίσουμε ότι όλοι οι παίκτες θα επιστρέψουν σε καλή κατάσταση μετά τη διεθνή διακοπή. Το συναίσθημα είναι υπέροχο αυτή τη στιγμή».

Σε εκείνη τη σεζόν 2015-2016, οι Βαυαροί πέτυχαν τρεις ακόμη νίκες μετά την 11η αγωνιστική και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στην 15η αγωνιστική από την Γκλάντμπαχ (3-1). Έχασαν μόνο ένα ακόμη παιχνίδι (2-1 από τη Μάιντς) και ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές, έχοντας επίσης τέσσερις ισοπαλίες.

Χάρι Κέιν, ο μεγάλος αντίπαλος

Η Λεβερκούζεν θα πρέπει να διατηρήσει το εξαιρετικό της επίπεδο παιχνιδιού, αν θέλει να διατηρήσει την πίεση μιας συντριπτικής Μπάγερν με επικεφαλής τον Χάρι Κέιν, ο οποίος επίσης καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ στην πρώτη του σεζόν στη Γερμανία

Ο «Τυφώνας» Κέιν χτύπησε ξανά: Εχει ήδη περισσότερα γκολ από τον πρώτο σκόρερ της περασμένης σεζόν (vid)
BUNDESLIGA

08:54 - 12.11.2023

Ο «Τυφώνας» Κέιν χτύπησε ξανά: Εχει ήδη περισσότερα γκολ από τον πρώτο σκόρερ της περασμένης σεζόν (vid)

O Χάρι Κέιν έχει ήδη πετύχει 17 γκολ σε 11 αγώνες πρωταθλήματος με την Μπάγερν και πλέον μετράει περισσότερα τέρματα από τον πρώτο σκόρερ της περασμένης σεζόν.

Εκτός από την πρώτη θέση της στην Bundesliga, η Λεβερκούζεν απολαμβάνει τη μοναξιά στην κορυφή του ομίλου της στο Europa League με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ στο DFB Pokal έχει ξεπεράσει δύο προκριματικούς γύρους και στοχεύει να φτάσει μέχρι τέλους.