Η ευκαιρία του Τσάμπι Αλόνσο να ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ του Γκουαρδιόλα

Τσάμπι Αλόνσο

i

Τσάμπι Αλόνσο/ ©picture alliance/ Getty Images

Η ευκαιρία του Τσάμπι Αλόνσο να ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ του Γκουαρδιόλα

Κώστας Τόπας 12:34 - 04.11.2023

Με δύο νίκες στα δύο επόμενα παιχνίδια της Bundesliga, ο Βάσκος τεχνικός της Λεβερκούζεν θα ισοφαρίσει το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, που έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Πεπ Γκουαρδιόλα με την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Τσάμπι Αλόνσο σημειώνει τόσες πολλές επιτυχίες στην Λεβερκούζεν από τότε που προσγειώθηκε στη Γερμανία από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ τον Οκτώβριο του 2022 που τώρα τον «γλυκοιτάζουν» μεγαθήρια της Ευρώπης. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι οποίοι τοποθετούν τον Βάσκο προπονητή στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης τη νέα σεζόν.

Στην επιθυμία του να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, ο Αλόνσο έχει στα χέρια του ένα ιστορικό ρεκόρ που σημείωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ένας προπονητής με ρεκόρ μοναδικό στον κόσμο. Ο Καταλανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία στο πρωτάθλημα. Όχι όμως με την αγγλική ομάδα, αλλά με την Μπάγερν Μονάχου την περίοδο 2015-16. Τότε είχε συγκεντρώσει 31 βαθμούς από τους 33 πιθανούς, μετά από δέκα νίκες στη σειρά και μια ισοπαλία.

Τώρα, ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος έχει συγκεντρώσει με τη Λεβερκούζεν 25 πόντους από τους 27 πιθανούς με την ομάδα του στη Bundesliga, θα ισοφαρίσει αυτό το ρεκόρ αν κερδίσει τα επόμενα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος. Aρχικά αυτό το Σάββατο (04/11, 16:30) στο Χόφενχαϊμ και την επόμενη Κυριακή με την Ουνιόν Βερολίνου.