Ανακοίνωσε τον Οπέντα η Λειψία - Έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου

Λόις Οπέντα

i

©SS Twitter

Ανακοίνωσε τον Οπέντα η Λειψία - Έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου

Η Λειψία ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Λόις Οπέντα από τη Λανς, ο οποίος έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας.

Η Λειψία βρήκε τον αντικαταστάτη για να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Κρίστοφερ Ενκουκού στην Τσέλσι. Οι «ταύροι» σήμερα (14/7) ανακοίνωσαν και επίσημα την μεταγραφή του Λόις Οπέντα. 

Ο πρώην επιθετικός της Λανς έγινε το πιο ακριβό απόκτημα της Λειψίας σε ολόκληρη την ιστορία της ομάδας, ανατρέποντας τον Ντόμινικ Σομποζλάι, ο οποίος έφτασε από το Σάλτσμπουργκ το 2021 για 36 εκατομμύρια ευρώ. 

Η αυστριακή ομάδα θα πληρώσει 43 εκατομμύρια ευρώ, για τον 23χρονο Βέλγο διεθνή. Οπέντα, από την πλευρά του, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, το οποίο θα ισχύει μέχρι το καλοκαίρι του 2028, και θα φοράει το νούμερο 17. 

Ο Βέλγος επιθετικός προσγειώθηκε στη Γερμανία μόλις ένα χρόνο αφότου ο Λανς πλήρωσε 11,8 εκατομμύρια ευρώ στην Κλαμπ Μπριζ για τη μεταγραφή του. Στην περσινή σεζόν που ολοκληρώθηκε πέτυχε 21 γκολ σε 38 παιχνίδια με τη φανέλα της Λανς. Μόνο ο Εμπαπέ (29), ο Λακαζέτ (27) και ο Τζόναθαν Ντέιβιντ (24) πέτυχαν περισσότερα γκολ. 

Τιν Γεντβάι: Ενα παιδί του πολέμου που τον συγκρίνουν με τον Μαλντίνι και του αρέσουν τα θεαματικά γκολ (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:56 - 14.07.2023

Τιν Γεντβάι: Ενα παιδί του πολέμου που τον συγκρίνουν με τον Μαλντίνι και του αρέσουν τα θεαματικά γκολ (vids)

Ενας αμυντικός που σκόραρε θεαματικά γκολ κατά το πέρασμα του στη Bundesliga, έζησε το όνειρο με την εθνική Κροατίας και στη χώρα του τον συγκρίνουν με τον Μαλντίνι. Ο Τιν Γεντβάι αναμένεται να φορέσει σύντομα το «τριφύλλι» στο στήθος με στόχο να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ο Οπέντα γίνεται η έκτη προσθήκη της Λειψίας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι «ταύροι» έχουν πληρώσει επίσης 24 εκατομμύρια ευρώ για τον Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ (Χόφενχαϊμ), 24 εκατ. ευρώ για τον Μπένιαμιν Σέσκο (Σάλτσμπουργκ) και 20 εκατ. ευρώ για τον Νίκολας Σάιβαλντ (Σάλτσμπουργκ). Επιπλέον, ο Λεοπόλντ Τσίνγκερλε (Πάντερμπορν) εντάχθηκε στην ομάδα ως ελεύθερος και ο Φάμπιο Καρβάλιο (Λίβερπουλ), ως δανεικός.