Ανατροπή κορυφής για την Ουνιόν, έφυγε με το διπλό από τη Λειψία

Ουνιόν Βερολίνου

i

Ουνιόν Βερολίνου / Photo by Robert Michael/picture alliance via Getty Images/Ideal Images

Ανατροπή κορυφής για την Ουνιόν, έφυγε με το διπλό από τη Λειψία

Sportal newsroom 21:38 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:55 - 11.02.2023

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ουνιόν Βερολίνου έφερε τούμπα το ματς με τη Λειψία στην «Red Bull Arena» και πανηγύρισε μια νίκη (1-2), που την έφερε στο -1 από την Μπάγερν Μονάχου.

5Χ5 το «τρένο» της Ουνιόν! Οι πρωτευουσιάνοι πέρασαν και από τη Λειψία, επικρατώντας 2-1 με ανατροπή μέσα σε 11 λεπτά και επέστρεψαν στο -1 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου.

Από την πλευρά τους οι «ταύροι» έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν την Ντόρτμουντ στην τρίτη θέση, μένοντας στην πέμπτη θέση και στους 36 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Χένρικς να βρίσκει δίχτυα έπειτα από ασίστ του Αντρέ Σίλβα.

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε τελείως, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τα ηνία και να φέρνουν το ματς στα ίσια στο 61ο λεπτό με τον Χάμπερερ, ενώ ύστερα από έντεκα λεπτά έφτασαν στην ολική ανατροπή με την έυστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κνοχ.

Η Λειψία προσπάθησε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως δεν τα κατάφερε ποτέ. Ο Πόουλσεν σκόραρε στο 80', όμως το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ και η Ουνιόν έφυγε με το «τρίποντο».

Λειψία: Μπλάσβιτς, Σιμακάν (74' Πόουλσεν), Κλόστερμαν, Γκβαρντιόλ, Χάλστενμπεργκ, Σομποζλάι, Λάιμερ (62' Χαϊνταρά), Σλάγκερ, Χένριχς, Σίλβα (74' Φόρσμπεργκ), Βέρνερ.

Ουνιόν Βερολίνου: Ρόνοου, Ντόεκι, Λέιτε, Γιουράνοβιτς, Λαϊντουνί (86' Θόρσμπι), Κεντίρα, Χάμπερερ (80' Ρουσιγιόν), Γκίσελμαν (81' Σεγκούν), Μπέκερ (62' Μίτσελ), Μπέχρενς (62' Τζορντάν).