Πεντάστερη Λειψία, διέλυσε τη Στουτγκάρδη!
i

Photo by Boris Streubel/Getty Images

Πεντάστερη Λειψία, διέλυσε τη Στουτγκάρδη!

Sportal newsroom 23:31 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 26.08.2023

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, η Λειψία ήταν σαρωτική στο δεύτερο μέρος και έφτασε σε ευρεία νίκη με 5-1 επί της Στουτγκάρδης.

Η Λειψία ήταν καταιγιστική και παρότι πήγε στα αποδυτήρια με σκορ εις βάρος της, κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά να φτάσει και σε μία εμφατική επικράτηση επί της Στουτγκάρδης με 5-1, στην αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική της Bundesliga.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση στο 7', όταν ο Μπλάζβιτς απέκρουσε το σουτ του Φούχριχ και ο Γκιρασί δεν μπόρεσε να σκοράρει στην επαναφορά. Οι δύο παίκτες ήταν πρωταγωνιστές και στην επόμενη ευκαιρία της Στουτγκάρδης, με τον Φούχριχ να σεντράρει και τον Γκιρασί να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης εξιλεώθηκε, εκμεταλλευόμενος το λάθος της άμυνας της Λειψίας για να ανοίξει το σκορ.

Στο 45+6, οι «ταύροι» ζήτησαν πέναλτι, όμως ο διαιτητής μετά από on field review, δεν υπέδειξε παράβαση. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε απότομα, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να ισοφαρίζουν στο 51' με γκολ του Χένρικς, έπειτα από λάθος του Νούμπελ. Η ολική ανατροπή ήρθε στο 63' με ένα πανέμορφο γκολ του Ντάνι Όλμο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λειψία απέκτησε διαφορά δύο τερμάτων, με δράστη τον Οπέντα, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά. Στο 74' ο Κέβιν Καμπλ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, όταν το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε σώματα και κατέληξε στα δίχτυα. Το κερασάκι στην τούρτα, ήρθε δύο λεπτά μετά με τον Τσάβι Σίμονς να προσθέτει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, όντας ο πέμπτος διαφορετικός για τους γηπεδούχους. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (3ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA