Η Λέστερ αποχαιρέτησε τον Αζάρ με έναν... περίεργο τρόπο: «Ευχαριστούμε για το πρωτάθλημα»

Εντέν Αζάρ

i

©Intime

Η Λέστερ αποχαιρέτησε τον Αζάρ με έναν... περίεργο τρόπο: «Ευχαριστούμε για το πρωτάθλημα»

Δημήτρης Χούπης 11:37 - 11.10.2023

Η Λέστερ ευχήθηκε στον Εντέν Αζάρ για την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ευχαριστώντας τον για το πρωτάθλημα που τους είχε «χαρίσει» με το γκολ απέναντι στην Τότεναμ.

Ο Εντέν Αζάρ σε ηλικία 32 ετών πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του και να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Έχοντας αγωνιστεί στη Λιλ, την Τσέλσι και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βέλγος άφησε το στίγμα του στο άθλημα και ιδιαίτερα στο αγγλικό πρωτάθλημα. 

Ο 32χρονος λοιπόν σίγουρα θα έχει μείνει κυρίως στη μνήμη των φίλων της Τσέλσι, γιατί στην ουσία με τους «μπλε» είχε την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ωστόσο δεν θα μείνει αξέχαστος μόνος από τους οπαδούς της λονδρέζικης ομάδας. Αλλά και από αυτούς της Τότεναμ και της Λέστερ

Που κολλάει ο Αζάρ με αυτές τις δύο; Από το γεγονός ότι ένα δικό του γκολ στο παιχνίδι της Τσέλσι με την Τότεναμ έδωσε το πρωτάθλημα στις «αλεπούδες». Συγκεκριμένα τη σεζόν 2015-16 η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι είχε φέρει ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής. Σε περίπτωση λοιπόν που τα «σπιρούνια» επικρατούσαν της Τσέλσι θα μείωναν στους τέσσερις πόντους και ακόμα υπήρχαν άλλες δύο αγωνιστικές. 

Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο χάρη στα γκολ του Κέιν και του Σον. Στο 58' ο Κέιχιλ μείωσε σε 1-2, αλλά και πάλι όλα έδειχναν ότι η Τότεναμ θα έπαιρνε τη νίκη. Ο Αζάρ όμως είχε άλλη άποψη, αφού στο 83' με ένα όμορφο γκολ έκανε το 2-2 το οποίο στη συνέχεια αποδείχτηκε «μοιραίο» για την Τότεναμ και «χρυσό» για τη Λέστερ. 

Οι 5+1 στιγμές μαγείας του Εντέν Αζάρ (vids)
PREMIER LEAGUE

16:13 - 10.10.2023

Οι 5+1 στιγμές μαγείας του Εντέν Αζάρ (vids)

Ο Εντέν Αζάρ πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του σε ηλικία μόλις 32 ετών και με αφορμή το «αντίο» του Βέλγου από το ποδόσφαιρο, το Sportal σας παρουσιάζει τις 5+1 στιγμές μαγείας με τη φανέλα της Τσέλσι.

Αφού το παιχνίδι έληξε 2-2, η διαφορά έμεινε στους εφτά βαθμούς και η Λέστερ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας. Για τον λόγο αυτό οι «αλεπούδες» θέλησαν να ευχηθούν στον Βέλγο, θυμίζοντάς του το τέρμα που είχε βάλει τότε.