Ο Λετεξιέ θα είναι ο διαιτητής του UEFA Super Cup - Για δεύτερη φορά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Γάλλος

Φρανσουά Λετεξιέ

i

©Intime

Ο Λετεξιέ θα είναι ο διαιτητής του UEFA Super Cup - Για δεύτερη φορά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Γάλλος

Κώστας Τσιακλής 17:08 - 14.08.2023

Ο Φρανσουά Λετεξιέ ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σεβίλλη για το UEFA Super Cup. Ο Γάλλος θα βρεθεί για δεύτερη φορά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η UEFA ανακοίνωσε τον διαιτητή του Super Cup που θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μεταξύ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι και την κάτοχο του Europa League, Σεβίλλη. Αυτός θα είναι ο Γάλλος, Φρανσουά Λετεξιέ.

Η Ελλάδα έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει ένα σπουδαίο αγώνα όπως είναι αυτός του UEFA Super Cup. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι που κατέκτησε το Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αντιμετωπίσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την επτά φορές νικήτρια του Europa League, Σεβίλλη. 

Πέραν από τους αστέρες των δύο ομάδων, στο γήπεδο του Ολυμπιακού θα βρεθεί επίσης ο Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία), ο οποίος ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αναμέτρηση. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Τσιρίλ Μουγνιέρ και Μεχντί Ραχμουνί. Στο VAR θα βρίσκεται ο επίσης Γάλλος, Ζερόμ Μπρισάρντ. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Νορβηγός, Έσπεν Εσκάς.

Ο Λετεξιέ είναι 34 ετών και σφυρίζει στη Ligue 1 από το 2016. Έγινε διεθνής διαιτητής ένα χρόνο αργότερα. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο διεθνές παιχνίδι που θα διευθύνει αφού στο παρελθόν σφύριξε στον τελικό του Youth Cup και στον ημιτελικό του Conference League μεταξύ της Βασιλείας και της Φιορεντίνα. Όσο αφορά τις εγχώριες επιτυχίες του ο Λετεξιέ έφτασε στο σημείο να διαιτητεύσει τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας το 2021.

Ο Λετεξιέ θα σφυρίξει για πρώτη φορά τη Μάντσεστερ Σίτι και τρίτη τη Σεβίλλη. Η ομάδα της Ανδαλουσίας μετράει μια νίκη και μια ήττα με τον Γάλλο διαιτητή. Η νίκη ήταν φέτος κόντρα στη Φενερμπαχτσέ (2-0) για τη φάση των «16» του Europa League. Η ήττα ήταν το 2022 στην αναμέτρηση με την αντίπαλο της ΑΕΚ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, (1-0) για τα νοκ-άουτ της ίδιας διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λετεξιέ παρευρέθηκε και σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος (ξανά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης) αφού ήταν διαιτητής στη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί του ΠΑΟΚ (τον περασμένο Απρίλιο) για τα playoff της Super League. Το πρώτο του παιχνίδι για φέτος ήταν αυτό της Κλερμόν με τη Μονακό που βρήκε νικήτρια τη φιλοξενούμενη ομάδα με 2-4.