Παίκτης της Λετονίας πέτυχε ένα σπάνιο... αυτογκόλ μόλις 14 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα (vid)

Λετονία - Λιχτενστάιν

i

PrtScr

Παίκτης της Λετονίας πέτυχε ένα σπάνιο... αυτογκόλ μόλις 14 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα (vid)

Κώστας Τόπας 12:22 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:33 - 27.03.2024

Ο αμυντικός της Λετονίας Μαρσίς Ος πέτυχε ένα απίστευτο αυτογκόλ μόλις 14 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα της φιλικής αναμέτρησης με το Λιχτενστάιν.

Ο φιλικός αγώνας της Λετονίας με το Λιχτενστάιν, που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης (26/03) στην Κύπρο (1-1), σημαδεύτηκε από ένα αυτογκόλ! Αμέσως μετά τη σέντρα, ο Μαρσίς Ος, ο Λετονός αμυντικός, έστειλε την μπάλα στα δικά του δίχτυα. Κάτω από το έκπληκτο βλέμμα των συμπαικτών του.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι ο 32χρονος αμυντικός, που έχει 25 συμμετοχές (1 γκολ), έκανε ένα απίστευτο λάθος στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά από… δεκατέσσερα δευτερόλεπτα στον αγώνα.

Ντροπιασμένος από την αποτυχία του, ο άτυχος αμυντικός έβαλε το κεφάλι κάτω ενώ οι αντίπαλοί του πανηγύρισαν το γκολ που τους έβαλε μπροστά στο σκορ. Η Λετονία ωστόσο κατάφερε να ισοφαρίσει στο 11ο λεπτό χάρη στον Ράιμοντς Κρόλις, τον επιθετικό της MFK Vyskov (στη δεύτερη κατηγορία της Τσεχίας), με το 1-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο γρήγορο αυτογκόλ στην ιστορία σημείωσε ο Πατ Κρούζε της Τορκί Γιουνάιτεντ εναντίον της Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ το 1977, στα μόλις οκτώ δευτερόλεπτα.

Η μεταξύ τους ισοπαλία, έρχεται ως μέρος της νέας σειράς φιλικών αγώνων της FIFA που έχει στόχο να φέρει μαζί διαφορετικές συνομοσπονδίες για να παίξουν μεταξύ τους. Μετά τη διακοπή του Μαρτίου, η Λετονία και το Λιχτενστάιν θα αγωνιστούν στο Nations League τον Σεπτέμβριο, σε League C και D αντίστοιχα.