Άνετη νίκη για την Κροατία στη Λετονία - Ένα βήμα μακριά από το Euro η ομάδα του Λούκα Μόντριτς
i

©Printscreen

Άνετη νίκη για την Κροατία στη Λετονία - Ένα βήμα μακριά από το Euro η ομάδα του Λούκα Μόντριτς

Κώστας Τσιακλής 21:12 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:26 - 18.11.2023

Η Κροατία επικράτησε με 0-2 της Λετονίας και βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την τελική φάση του Euro 2024. Νίκη και για τη Λευκορωσία επί της Ανδόρας.

Με δύο παιχνίδια συνεχίστηκε η δράση στα προκριματικά του Euro 2024. Η Κροατία εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Ουαλίας με την Αρμενία και πέρασε στη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου αφού επικράτησε με 0-2 της Λετονίας. Νίκη γοήτρου για τη Λευκορωσία κόντρα στην Ανδόρα.

Στο ματς που έγινε στη Λετονία, η ομάδα του Λούκα Μόντριτς μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και βρέθηκε να έχει προβάδισμα δύο τερμάτων από το 16'. Αρχικά στο 7' ο Ιβάνουσετς βρήκε τον Μάγερ μέσα στην περιοχή και αυτός με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Εννέα λεπτά αργότερα ο άσος της Βόλφσμπουργκ έδωσε την ασίστ στον Κράμαριτς που έκανε το 0-2.

Στο 27' ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να κρεμάσει από μακριά τον αντίπαλο τερματοφύλακα όμως τελικά δεν βρήκε στόχο. Στο 33' ήταν η σειρά του Στάνισιτς να απειλήσει για την Κροατία όμως η κεφαλιά του ήταν και αυτή άστοχη. Στο 50΄οι Κροάτες έγιναν ξανά επικίνδυνοι όμως η κεφαλιά του Κράμαριτς είχε την ίδια κατάληξη με αυτή του Στάνισιτς.

Στο 57΄η Λετονία προσπάθησε να γίνει για πρώτη φορά επικίνδυνη όμως το σουτ του Τσίκανικς κατέληξε άουτ. Στο 66΄ η Κροατία άγγιξε το τρίτο γκολ όμως η κεφαλιά του Γκβάρντιολ σταμάτησε στον Οζόλς. Ο τερματοφύλακας των Λετονών απέκρουσε εντυπωσιακά και την κεφαλιά του Μάριο Πάσαλιτς στο 72'. Ο Μάρκο Πάσαλιτς από την άλλη είχε τεράστια ευκαιρία για το 0-3 όμως στάθηκε άτυχος αφού το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι στο 90+1'. 

Γράφει ιστορία ο Ζαΐρ-Εμερί πριν το ματς με την Ελλάδα: Γίνεται ο νεαρότερος παίκτης που εκπροσωπεί την Εθνική Γαλλίας στη μεταπολεμική εποχή!
EURO

20:49 - 18.11.2023

Γράφει ιστορία ο Ζαΐρ-Εμερί πριν το ματς με την Ελλάδα: Γίνεται ο νεαρότερος παίκτης που εκπροσωπεί την Εθνική Γαλλίας στη μεταπολεμική εποχή!

Ο Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την Εθνική Γαλλίας και το όνομα του θα γραφτεί με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία των «τρικολόρ».

Τελικά το 0-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Κροατία ανέβηκε στη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου με 13 βαθμούς. Κάπως έτσι η ομάδα του Λούκα Μόντριτς για να προκριθεί χρειάζεται απλά να επικρατήσει της Αρμενίας ή να μην νικήσει η Ουαλία την Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντομαγκόι Βίντα της ΑΕΚ έμεινε στον πάγκο καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Την ίδια ώρα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για τον 9ο όμιλο, η Λευκορωσία επικράτησε με 1-0 της Ανδόρας. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα ήταν ο Ντένις Λάπτεφ στο 83'.