Αρμενία και Ουαλία έμειναν στην ισοπαλία και δίνουν «χρυσή» ευκαιρία στην Κροατία
i

©printscreen

Αρμενία και Ουαλία έμειναν στην ισοπαλία και δίνουν «χρυσή» ευκαιρία στην Κροατία

Κώστας Τσιακλής 18:06 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:25 - 18.11.2023

Αρμενία και Ουαλία πρόσφεραν θέαμα όμως καμία εκ των δύο δεν μπόρεσε να κάνει το μεγάλο βήμα για την πρόκριση.

Η 7η αγωνιστική στον τέταρτο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024 ξεκίνησε με την αναμέτρηση της Αρμενίας με την Ουαλία. Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη που θα τους έδινε προβάδισμα πρόκρισης όμως τελικά έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 1-1. Αυτό το αποτέλεσμα χρίζει πλέον φαβορί την Κροατία του Λούκα Μόντριτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά αφού η Αρμενία άνοιξε το σκορ στην πρώτη της προσπάθεια στο 6'. Ο Λούκας Ζελαραγιάν πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα η Ουαλία είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όμως ο Ντέιβιντ Μπρουκς αστόχησε από καλό σημείο. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 20' για την Αρμενία. Ο Μπικχατσιάν επιχείρησε ένα σουτ όμως στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα κατέληξε λίγο έξω.

Στο 38' η Ουαλία άγγιξε την ισοφάριση όμως ο Γκαντσάρεβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ που έκανε ο Χάρι Γουίλσον μέσα από την περιοχή. Τελικά οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-1 στο 45+2' με το αυτογκόλ του Νάιρ Τικνιζιάν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Αρμενία μπήκε καλύτερα και απείλησε τρεις φορές την εστία των Ουαλών.

Αρχικά στο 57' ο Σπετσιάν έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ ενώ στο 61' ο Μπικχατσιάν ήταν άτυχος αφού η ωραία προσπάθεια του σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Ζελαραγιάν πήρε το ριμπάουντ όμως ήταν και αυτός άστοχος. Στο 65' ο Ντάνι Γουόρντ υποχρεώθηκε σε σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Ντασιάν μέσα από την περιοχή.

Η Ουαλία έγινε επικίνδυνη για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 69'. Ο Τζέιμς έκανε το σουτ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν το σουτ του Σεβικιάν στο 90' που σταμάτησε πάνω στον Ουαλό τερματοφύλακα.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Ουαλία ανέβηκε στη δεύτερη προνομιούχα θέση με 11 βαθμούς ενώ η Αρμενία είναι τέταρτη με οκτώ. Αυτή που απέκτησε πλεονέκτημα για να προκριθεί μαζί με την Τουρκία είναι η Κροατία που βρίσκεται στην 3η θέση με 10 βαθμούς και έχει παιχνίδι λιγότερο (αυτό στις 19:00 με τη Λετονία).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ