Συνελήφθησαν 32 Ουαλοί οπαδοί πριν το ματς στην Αρμενία - «Μας φέρθηκε προσβλητικά η αστυνομία»

Ουαλοί

i

©Prinstcreen

Συνελήφθησαν 32 Ουαλοί οπαδοί πριν το ματς στην Αρμενία - «Μας φέρθηκε προσβλητικά η αστυνομία»

Κώστας Τσιακλής 17:40 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 18.11.2023

Μερικοί οπαδοί της Εθνικής Ουαλίας συνελήφθησαν στην Αρμενία λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων. Σοκαριστική μαρτυρία από συλληφθέντα.

Η Αρμενία υποδέχεται αυτή τη στιγμή την Ουαλία στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024. Στο Γερεβάν βρίσκονται και 1,200 Ουαλοί που έκαναν το μακρινό ταξίδι για να υποστηρίξουν την ομάδα τους στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα, 32 Ουαλοί είχαν συλληφθεί από τις αρχές, με τους περισσότερους να συλλαμβάνονται το βράδυ της Παρασκευής (17/11) και να αφήνονται ελεύθεροι το μεσημέρι του Σαββάτου (18/11) λίγες ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Λέβι Γκρίφουντ ήταν ένας από αυτούς που πέρασαν αυτές τις δύσκολες στιγμές και σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν υπήρχε λόγος για τη σύλληψη αυτού και της παρέας του. Μάλιστα πρόσθεσε πως η συμπεριφορά της Αρμενικής Αστυνομίας ήταν προσβλητική!

«Οι τρεις μας επιστρέφαμε προς το ξενοδοχείο χθες το βράδυ αρκετά αργά και τα αυτοκίνητα της αστυνομίας ήρθαν κατευθείαν κοντά μας, μας έβαλαν στα αυτοκίνητά τους, μας συνέλαβαν και μας κράτησαν υπό κράτηση μέχρι τις 15:30 σήμερα το απόγευμα (Σάββατο). Μας φέρθηκαν προσβλητικά, ούτε νερό, ούτε κελί, ούτε τίποτα όλη τη νύχτα.

Δεν μας έδωσαν καμία εξήγηση γιατί μας συνέλαβαν και κάναμε ερωτήσεις όλη την ώρα αλλά δεν παίρναμε απαντήσεις. Δεν έχουμε κοιμηθεί καθόλου και είμαστε θυμωμένοι. Είναι σοκαριστικό, δεν το περιμέναμε, αγαπήσαμε το μέρος. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι με τον κόσμο στα μπαρ χθες το βράδυ, υπήρχε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα αλλά αυτό ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους μας.

Ανακάλυψα ότι ισχυρίζονται ότι υπήρξε καβγάς μεταξύ των οπαδών της Ουαλίας, αλλά προφανώς δεν γνωρίζουμε τίποτα γι' αυτό και αμφιβάλλω αν συνέβη, αλλά αυτός είναι ο λόγος που μας δίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη η ανακοίνωση της Ουαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είχε αναφέρει τα εξής: «Γνωρίζουμε την κατάσταση και βρισκόμαστε σε τακτικές συζητήσεις με την περιοδεύουσα αστυνομία και την FSA Cymru παρακολουθώντας την κατάσταση. Η FSA Cymru είναι η πρεσβεία οπαδών που έχει επαφή με τις τοπικές αρχές καθώς και η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας που είναι εδώ για να επικοινωνήσει με τις τοπικές αρχές που επιβάλλουν το νόμο».

Οδηγός ταξί ζήτησε από γυναίκα να του εκπληρώσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες αντί να τον πληρώσει

Την Πέμπτη (16/11) ακόμα ένα περίεργο περιστατικό είχε λάβει χώρα στην Αρμενία. Ένας οδηγός ταξί είχε πάρει την Ουαλή πελάτισσα του σε ένα απόμακρο μέρος και αφού πήγε στο πίσω κάθισμα, της ζήτησε να του εκπληρώσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες παρά να τον πληρώσει. Τελικά η γυναίκα δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις του ωστόσο προφανώς ένιωσε ευάλωτη όπως ανέφεραν τα ξένα μέσα.