Ο απολογισμός του 50άρη Τζαβέλλα με το εθνόσημο και η αξέχαστη «οβίδα» κόντρα στη Βοσνία (vid)

Γιώργος Τζαβέλλας

i

© Intime

Ο απολογισμός του 50άρη Τζαβέλλα με το εθνόσημο και η αξέχαστη «οβίδα» κόντρα στη Βοσνία (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:04 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:35 - 06.03.2024

Η απίθανη γκολάρα του Γιώργου Τζαβέλλα απέναντι στη Βοσνία και οι ξεχωριστές στιγμές που χάραξαν την πορεία του με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Η φιλική αναμέτρηση της Ριζούπολης ανάμεσα σε Ελλάδα και Νέα Ζηλανδία αποτέλεσε ξεχωριστή για τον Γιώργο Τζαβέλλα!

Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ πήρε τη νίκη με 2-0, με τους Γιάννη Κωνσταντέλια και Γιώργο Γιακουμάκη να πετυχαίνουν τα γκολ του αγώνα.

Ένα από τα ξεχωριστά highlights του φιλικού, ήταν η είσοδος του Τζαβέλλα στον αγωνιστικό χώρο, η 50η συμμετοχή με το εθνόσημο και οι δηλώσεις του μετά τη λήξη. Μεταξύ άλλων, ο εκ των αρχηγών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ανέφερε πως αυτή ίσως να ήταν και η τελευταία συμμετοχή του με τα «γαλανόλευκα».

Το ντεμπούτο με το εθνόσημο

Ο Τζαβέλλας κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών από τον Ότο Ρεχάγκελ για τη ρεβάνς της «γαλανόλευκης» με την Ουκρανία στις 18 Νοεμβρίου του 2009 στο Ντόνετσκ, αλλά δεν αγωνίστηκε.

Το ντεμπούτο του με το ομοσπονδιακό συγκρότημα έκανε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2010 με προπονητή τον Φερνάντος Σάντος στον εκτός έδρας αγώνα της Ελλάδας με την Κροατία για το EURO 2012 με την Κροατία.

Επίσης, ο πολύπειρος στόπερ ήταν μέλος της αποστολής στο Μουντιάλ του 2014 που έλαβε χώρα στη Βραζιλία.

Η «οβίδα» κόντρα στη Βοσνία

Στις 50 συμμετοχές που κατέγραψε με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, ο Τζαβέλλας κατάφερε να βρει δίχτυα τρεις φορές, ωστόσο το ένα γκολ από αυτά έχει τη δική του σημασία.

Ο λόγος γίνεται για το εντυπωσιακό τέρμα που πέτυχε ο ίδιος το 2016, στην αναμέτρηση κόντρα στη Βοσνία

Σε ένα κακό βράδυ για την Εθνική στο «Γ. Καραϊσκάκης» που οι Βόσνιοι είχαν το προβάδισμα (0-1) μέχρι το 95΄, ο Τζαβέλλας κατάφερε να «λυτρώσει» την ομάδα του με έναν μοναδικό τρόπο.

Ο Παπασταθόπουλος εκτέλεσε το πλάγιο άουτ φέρνοντας την μπάλα στην μεγάλη περιοχή, η αντίπαλη άμυνα απομάκρυνε και ο Τζαβέλλας μ' ένα μονοκόμματο σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα εκεί που δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα ο Μπέγκοβιτς.

Απολαύστε το γκολ: