Αυτά μόνο η Λεβερκούζεν: Εγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει τα 25 παιχνίδια χωρίς ήττα! (vid)

Λεβερκούζεν

i

© PrtScr

Αυτά μόνο η Λεβερκούζεν: Εγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει τα 25 παιχνίδια χωρίς ήττα! (vid)

Κώστας Τόπας 08:13 - 21.12.2023

Με τη νέα της νίκη στη Bundesliga, η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο «έσπασε» ιστορικό ρεκόρ 40 χρόνων και συνεχίζει χωρίς φρένο την ξέφρενη πορεία της.

Η Λεβερκούζεν συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, επικρατώντας με 4-0 της Μπόχουμ με τον «καυτό» Πάτρικ Σίκ να πετυχαίνει χατ-τρικ. Ο 27χρονος Τσέχος μεσοεπιθετικός πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού τη φετινή σεζόν, έχοντας ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, και το αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο με το δεύτερο χατ-τρικ του στην 97η εμφάνισή του στη Bundesliga.

Αξιο αναφοράς ωστόσο είναι το τρομερό σερί που συνεχίζει και «τρέχει» η Λεβερκούζεν. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο με τη νέα της νίκη στο πρωτάθλημα, επέκτεινε το αήττητο ξεκίνημά της στη σεζόν σε 25 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας το γερμανικό ρεκόρ των 24 αγώνων χωρίς ήττα που έθεσε το Αμβούργο στην αρχή της σεζόν 1982-83. Είναι η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Το ρεκόρ του Αμβούργου ήταν τότε 14 νίκες και 10 ισοπαλίες πριν από την ήττα με 2-1 από τη Χέρτα Βερολίνου στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας. Η Λεβερκούζεν, εν τω μεταξύ, έχει σημειώσει 22 νίκες και τρεις ισοπαλίες από την έναρξη της σεζόν, πετυχαίνοντας 81 (!) γκολ κι έχοντας δεχθεί μόλις 18.

Οι παίκτες του Αλόνσο, χουν κατά μέσο όρο 2.625 πόντους ανά παιχνίδι αυτή τη σεζόν, που είναι περισσότεροι από κάθε άλλη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η νίκη επί της Μπόχουμ την κράτησε τέσσερις βαθμούς μακριά από την 11 φορές υπερασπίστρια του πρωταθλήματος Μπάγερν Μονάχου στη χειμερινή διακοπή, αν και οι Βαυαροί έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.