Πάρτι για την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν, συνεχίζει το κυνήγι της η Μπάγερν Μονάχου

Λεβερκούζεν

i

©Photo by Christof Koepsel/Getty Images

Πάρτι για την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν, συνεχίζει το κυνήγι της η Μπάγερν Μονάχου

Γιάννης Λιβανός • 00:02 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:10 - 21.12.2023

Η Λεβερκούζεν συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, νικώντας με τεσσάρα την Μπόχουμ (4-0) με τον «καυτό» Πάτρικ Σίκ να σημειώνει τρία γκολ. Την ίδια ώρα Μπάγερν Μονάχου δυσκολεύτηκε άλλα πήρε το διπλό απέναντι στη Βόλφσμπουργκ και συνέχισε την προσπάθειά της για την πρώτη θέση.

Η Μπάγερν Μονάχου πέρασε ένα δύσκολο βράδυ απέναντι στην Βόλφσμπουργκ, κατάφερε ομως να κάμψει το εμπόδιο της ομάδας του Νίκο Κόβατς. Αντιθέτως η Λεβερκούζεν είχε πολύ πιο εύκολο έργο κόντρα στην Μπόχουμ, της οποίας επικράτησε με το ευρύ 4-0. 

Η Λεβερκούζεν πραγματοποίησε άλλον έναν περίπατο κόντρα στην Μπόχουμ, επικρατώντας εύκολα με 4-0. Έτσι η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρος της Bundesliga, συνεχίζοντας «να βάζει πίεση» στη δεύτερη  Μπάγερν Μονάχου,  ενώ έκλεισε ιδανικά κα την χρονιά που φεύγει.

Οι «κοκκινόμαυροι» πήραν κεφάλι στο σκορ από το 30ο λεπτό και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάτρικ Σικ. Δύο λεπτά αργότερα ο Τσέχος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 έπειτα από ασίστ του Φριμπόνγκ. Κι ενώ όλα έδειχναν πώς αυτό θα ήταν το τελικό σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε πάλι ο Σικ να πετύχει άλλο ένα γκολ, σημειώνοντας χατ τρικ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο «κατέβασε» κάπως στροφές. Η πρώτη απειλητική στιγμή στο δεύτερο μέρος έγινε στο 62',  όμως το γκολ που πέτυχε η πρωτοπόρος της Bundesliga υποδείχθηκε οφσάιντ με τη βοήθεια του var. To τελικό σκορ 4-0 διαμόρφωσε ο Μπόνιφεϊς στο 69' έπειτα από έξοχη πάσα του Βίρτζ.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 1-2

Δια πυρός και σιδήρου η νίκη της Μπάγερν Μονάχου που φιλοξενήθηκε από την Βόλσμπουργκ. Οι «Βαυαροί» επικράτησαν δύσκολα με 2-1, με όλα τα τέρματα να σημειώνονται στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού.

Την αρχή έκανε ο Μουσιάλα στο 33' έπειτα από ασίστ του Μίλερ, για να έρθει 10 λεπτά αργότερα ο Χάρι Κέιν, πάλι από πάσα του αρχηγού της Μπάγερν, για να αυξήσει το προβάδισμα της Μπάγερν στα δύο τέρματα.  Με το γκολ αυτό ο Άγγλος φορ έφτασε τα 21 τέρματα στο πρωτάθλημα

Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το σκορ 0-2, ωστόσο ο Άρνολντ της Βόλσμπουργκ είχε αντίθετη άποψη και μείωσε το σκορ σε 2-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Το σκορ έμεινε ως είχε μέχρι το τέλος τη αναμέτρησης. 

Μεγάλο  βήμα για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα και να παίξει στο Champions League της επόμενης σεζόν έκανε η Στουτγκάρδη με το άνετο 3-0 επί της Άουγκσμπουργκ, εκμεταλλευόμενη βέβαια και τις χθεσινές «γκέλες» της  Λειψίας  και Ντόρτμουντ, ξεφεύγοντας με +7 από την 5η της κατάταξης, Μπορούσια και έναν βαθμό από τη Λειψία που βρίσκεται στην 4η.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 16ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: