Μπάγερ Λεβερκούζεν: Το... θαύμα του Τσάμπι Αλόνσο έχει τους δικούς του μάγους!

Βίκτορ Μπόνιφεϊς

i

© PrtScr

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Το... θαύμα του Τσάμπι Αλόνσο έχει τους δικούς του μάγους!

Πάνος Κορομηλάς 11:00 - 19.12.2023

Η Λεβερκούζεν συνεχίζει την προέλασή της στη Γερμανία, βρίσκει εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα, με πολλούς πρωταγωνιστές σε δημιουργία και εκτέλεση.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της Μπάγερ Λεβερκούζεν στο γερμανικό πρωτάθλημα συνεχίζονται. Μετά τις δύο ισοπαλίες με Ντόρτμουντ και Στουτγκάρδη, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο (3-0) απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Συνεχίζει έτσι την αήττητη πορεία της με 12 νίκες και τρεις ισοπαλίες στις πρώτες 15 αγωνιστικές, επίδοση που την έχει φέρει στο «ρετιρέ» της Bundesliga, σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τη Μπάγερ Μονάχου, με ματς παραπάνω. 

Διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις 12 γκολ παθητικό, ενώ και η επίθεσή της αποδίδει εξαιρετικά με μέσο όρο 2,8 γκολ ανά αγώνα. Άξια αναφοράς είναι η επιθετική πολυφωνία της, με πέντε παίκτες να έχουν συμμετοχή σε 10+ γκολ στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν, με γκολ ή ασίστ.

Ο Βίκτορ Μπόνιφεϊς έχει βρει δίχτυα εννιά φορές ενώ έχει δώσει και επτά τελικές πάσες. Ο Αλεξ Γκριμάλντο αποδίδει εξαιρετικά στο ρόλο του αριστερού φουλ μπακ και είναι καθοριστικός για το επιθετικό παιχνίδι των «ασπιρίνων» με επτά γκολ και τέσσερις ασίστ. Αντίστοιχα, στη δεξιά πλευρά ο Τζέρεμι Φρίμπονγκ μετρά πέντε γκολ και πέντε ασίστ.

Ίδιοι αριθμοί και για τον Γιόνας Χόφμαν που έχει προσαρμοστεί πλήρως στις ανάγκες της ομάδας, μετά τη μεταγραφή του από την Γκλάντμπαχ. Τέλος, ο Φλόριαν Βιρτζ πραγματοποιεί επίσης εξαιρετικές εμφανίσεις, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί. Ο 20χρονος επιθετικός χαφ, είχε γκολ και ασίστ στον αγώνα απέναντι στην Άιντραχτ, φτάνοντας έτσι τα πέντε τέρματα και τις έξι τελικές πάσες στη Bundesliga.

Παραμένει πικραμένος ο Μουρίνιο με την Τότεναμ: «Είναι μια ομάδα με άδεια τροπαιοθήκη και με απέλυσε δύο μέρες πριν από τελικό» (vid)
PREMIER LEAGUE

10:25 - 18.12.2023

Παραμένει πικραμένος ο Μουρίνιο με την Τότεναμ: «Είναι μια ομάδα με άδεια τροπαιοθήκη και με απέλυσε δύο μέρες πριν από τελικό» (vid)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο βρήκε γι' ακόμη μία φορά την ευκαιρία για να πετάξει το «καρφί» του στην Τότεναμ για τον τρόπο με τον οποίο ο σύλλογος χειρίστηκε την απόλυσή του.

Γενικότερα, οι ατομικές επιδόσεις των παικτών της Λεβερκούζεν τη φετινή σεζόν είναι εντυπωσιακές. Η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο είναι πειστική και δείχνει πως με την καθοδήγηση του Αλόνσο και με τέτοια επιθετική πολυφωνία, μπορεί να απειληθεί η κυριαρχία 11 ετών της Μπάγερν Μονάχου στο πρωτάθλημα. 

🔴Baladeros LIVE: Ο Μπρινιόλι στον... τάκο, ο ΠΑΟΚ κορυφή και η ευκαιρία για ΑΕΚ & Ολυμπιακό

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο