Γράφτηκε ιστορία στη Γερμανία! Η Λεβερκούζεν κατέκτησε και μαθηματικά το πρώτο της πρωτάθλημα κάνοντας... πάρτι

Οι παίκτες της Λεβερκούζεν

i

Photo by Rolf Vennenbernd/picture alliance via Getty Images

Γράφτηκε ιστορία στη Γερμανία! Η Λεβερκούζεν κατέκτησε και μαθηματικά το πρώτο της πρωτάθλημα κάνοντας... πάρτι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:21 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:36 - 14.04.2024

Η Λεβερκούζεν επικράτησε με 5-0 της Βέρντερ Βρέμης και πλέον είναι μαθηματικά η πρωταθλήτρια Γερμανίας, κατακτώντας την πρώτη Bundesliga στην ιστορία της.

Ραντεβού με την ιστορία είχε η Λεβερκούζεν το απόγευμα της Κυριακής (14/4). Ο σύλλογος της ομώνυμης πόλης επικράτησε με 5-0 της Βέρντερ Βρέμης αποκομίζοντας ένα τρίποντο που της χάρισε τη διαφορά 16 βαθμών από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου. Κάπως έτσι, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Bundesliga, το οποίο είναι το πρώτο στην ιστορία της.

Όσον αφορά το παιχνίδι, με βοηθό την «καυτή» κερκίδα, το έργο των ποδοσφαιριστών της γηπεδούχου ήταν πολύ εύκολο. Την αρχή έκανε ο Μπονιφάς στο 25ο λεπτό, όταν από τα 11 μέτρα εκτέλεσε εύστοχα απέναντι από τον Ζέτερερ. Νωρίτερα ο Χόφμαν βρέθηκε στο έδαφος και μετά από εξέταση VAR καταλογίστηκε παράβαση. Επόμενος στη σειρά ήταν ο Τσάκα, ο οποίος στο 60ο λεπτό έκανε το 2-0 και φάνηκε να «καθαρίζει» για την ομάδα του.

Ακολούθησε ο Βιρτζ ο οποίος στο 68ο λεπτό βρήκε χώρο και με απίθανο σουτ σκόραρε για το 3-0. Εκείνος ήταν που σκόραρε και τα δύο επόμενα γκολ, κάνοντας χατ - τρικ σε αυτό το ιστορικό παιχνίδι. Στο 83' έκανε ένα δυνατό σουτ που βρήκε το δοκάρι και κατέληξε γκολ. ενώ στο 90' έβαλε τη σφραγίδα στην ιστορική νίκη της ομάδας του με ένα ασταμάτητο σουτ.

Μετά το σπάσιμο της κυριαρχίας της Μπάγερν Μονάχου (σ.σ. είχε το 11/11 στις κατακτήσεις τα τελευταία χρόνια), ακολούθησαν σκηνές... χάους. Η αρχή έγινε στο 4-0 όταν ορισμένοι φίλαθλοι μπήκαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν, με το οριστικό «ντου» να γίνεται στο 5-0. Καπνογόνα, συνθήματα και γενικότερα ένα χάος ακολούθησε εντός των τεσσάρων γραμμών, με τους παίκτες και το κοινό να γίνονται ένα κουβάρι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: