Η Κολωνία περιμένει προτάσεις για τον Λημνιό – Το σενάριο για επιστροφή στην Ελλάδα

Ο Δημήτρης Λημνιός

i

© intime

Η Κολωνία περιμένει προτάσεις για τον Λημνιό – Το σενάριο για επιστροφή στην Ελλάδα

Γιώργος Σακελλαρίου 18:44 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:49 - 25.06.2023

Η Κολωνία έχει βάλει ουσιαστικά πωλητήριο στον Δημήτρη Λημνιό. Δεν μένουν αδιάφορες οι ελληνικές ομάδες.

Ο Δημήτρης Λημνιός έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την Κολωνία, αλλά φαίνεται ότι τόσο η ομάδα του όσο και ο ίδιος αναζητούν τρόπο να μην συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Ο 25χρονος διεθνής εξτρέμ παραχωρήθηκε στους Γερμανούς από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2020 και στην πρώτη του σεζόν είχε μόλις 13 συμμετοχές. Έτσι, παραχωρήθηκε δανεικός έναν χρόνο αργότερα στην ολλανδική Τβέντε. Εκεί είχε μία γεμάτη σεζόν με 36 αγώνες, 8 γκολ και 2 ασίστ, αλλά πριν εξαργυρώσει την πολύ καλή σεζόν του, υπέστη ρήξη χιαστών σε παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Κύπρο.

Ουσιαστικά γύρισε πριν λίγους μήνες και κατέγραψε μόλις δύο συμμετοχές και 37 λεπτά συνολικά με την πρώτη ομάδα. Σύμφωνα με το Kicker, λοιπόν, η Κολωνία περιμένει προτάσεις για τον Έλληνα άσο. «Τι θα γίνει με Σόλντο, Σίντλερ, Λημνιό;», είναι ο τίτλος στο ρεπορτάζ, ενώ συνέχεια αναφέρεται:

«Το μέλλον της τριάδας Νίκολα Σόλντο, Δημήτρη Λημνιού και Κίνγκσλεϊ Σίντλερ είναι αβέβαιο. Και οι τρεις θα μπορούσαν να φύγουν από τον σύλλογο το καλοκαίρι, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Κέλερ δεν απέκλεισε την παραμονή του ενός ή του άλλου.

Το U21 EURO δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα για τον Νίκολα Σόλντο. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός των Κροατών βρέθηκε στον πάγκο και παρακολούθησε εκτός αγωνιστικού χώρου τις ήττες από Ουκρανία (0-2) και Ισπανία (0-1).

Τα πράγματα είναι κάθε άλλο παρά ομαλά για τον γιο του πρώην προπονητή Ζβόνιμιρ Σόλντο. Για τα τελευταία εννέα παιχνίδια της σεζόν, δεν κλήθηκε στην αποστολή από τον προπονητή Στέφεν Μπάουμγκαρτ και υποχώρησε στην τέταρτη θέση στην εσωτερική κατάταξη των κεντρικών αμυντικών.

Η κατάσταση του Δημητρίου Λημνιού είναι κάπως διαφορετική. Ο Έλληνας είχε δύο σύντομες ευκαιρίες να εμφανιστεί στο πρωτάθλημα στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν μετά την ανάρρωσή του από ρήξη χιαστών. Ήταν θετικός, αλλά στην Κολωνία θεωρούν ότι είναι πλήρης η ομάδα στις πτέρυγες, κάτι που σημαίνει ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται σοβαρά για τον 25χρονο, που ήρθε από τον ΠΑΟΚ για περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ο Λημνιός θα φύγει από τον σύλλογο».

Η Κολωνία μπορεί να μην αξιώνει πολλά χρήματα από τη στιγμή που ο Λημνιός δεν είχε γεμάτη σεζόν, λόγω του τραυματισμού κι επειδή μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο, αλλά σίγουρα θα θέλει ένα σεβαστό ποσό. Ο Λημνιός ασφαλώς δεν αφήνει καμία ελληνική ομάδα αδιάφορη.

Ο ΠΑΟΚ αναζητεί εξτρέμ και ο Λημνιός έχει την εκτίμηση του Λουτσέσκου, όμως, οι Θεσσαλονικείς δεν σκοπεύουν να πληρώσουν την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι γεμάτος στα άκρα με Μαντσίνι, Παλάσιος, Αϊτόρ, Βέρμπιτς και θεωρητικά τον Μπερνάρ, αλλά αν προκύψει αποχώρηση, τότε τίποτα δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί. Ο Ολυμπιακός θέλει ακραίο, όπως και η ΑΕΚ μετά τον τραυματισμό του Φερνάντες και την πιθανή αποχώρηση του Άμραμπατ.