Παίκτης της Λίβερπουλ κι επίσημα ο ΜακΆλιστερ (vid)

Αλέξις ΜακΆλιστερ

i

©PrtScr youtube

Παίκτης της Λίβερπουλ κι επίσημα ο ΜακΆλιστερ (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:28 - 08.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 08.06.2023

Ο Αλέξις ΜακΆλιστερ είναι παίκτης της Λίβερπουλ και με τη... βούλα, με τον Αργεντίνο να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2028.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Αλέξις ΜακΆλιστερ, είναι η πρώτη μεταγραφή της Λίβερπουλ ενόψει της νέας σεζόν. Ο Αργεντίνος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2028 με τους «κόκκινους» και για τον αριθμό της φανέλας, επέλεξε το... ιστορικό «10».

Οι δύο πλευρές ήταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα και τελικά βρήκαν τη «χρυσή» τομή για την έναρξη της συνεργασίας τους από τη νέα σεζόν. Ο ΜακΆλιστερ έχει συμβόλαιο με την Μπράιτον έως το καλοκαίρι του 2025, με οψιόν για επέκταση της συνεργασίας για ακόμη ένα έτος. Όμως, η μετακίνησή του μοιάζει δεδομένη, καθώς η ομάδα του Κώστα Τσιμίκα θα πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του 24χρονου μέσου, η οποία κυμαίνεται από 45 μέχρι 61 εκατομμύρια λίρες.

Η φετινή σεζόν για τον Αργεντινό Παγκόσμιο πρωταθλητή ήταν ονειρική, καθώς συνέβαλε τα στην ευρωπαϊκή έξοδο των «γλάρων» έχοντας 35 συμμετοχές στην Premier League με δέκα γκολ και δύο ασίστ. Υπενθυμίζεται ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Αργεντινής ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια, πλην του εναρκτηρίου με τη Σαουδική Αραβία, ενώ τελείωσε τη διοργάνωση έχοντας ένα γκολ απέναντι στην Πολωνία και μία ασίστ στον τελικό με τη Γαλλία.

Στο βίντεο παρουσίασης του από τη Λίβερπουλ, διαπιστώνεται πως πήρε τη φανέλα με το νούμερο 10, μετά τον Σαντιό Μανέ, που μετακόμισε πέρσι στην Μπάγερν Μονάχου. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αγγλίας, η ρήτρα του Μακ Άλιστερ στην Μπράιτον ήταν γύρω στα 35 εκατομμύρια λίρες, με αποτέλεσμα τόσα να χρειαστούν για το νέο 10άρι της Λίβερπουλ.