Λίβερπουλ: Αποχωρεί ως ελεύθερος ο Κεϊτά

Λίβερπουλ: Αποχωρεί ως ελεύθερος ο Κεϊτά

Sportal newsroom 12:58 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 16.01.2023

Ο Ναμπί Κεϊτά αποτέλεσε τεράστια οικονομική επένδυση για τη Λίβερπουλ αλλά φαίνεται πως το ερχόμενο καλοκαίρι αποχωρήσει ως ελεύθερος.

Η Λίβερπουλ επένδυσε πολλά στο πρόσωπο του Ναμπί Κεϊτά τον οποίο αγόρασε για 60 εκατομμύρια ευρώ το 2018. Για μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ η οποία δεν φημίζεται για την ικανότητά της να ξοδεύει μεγάλα ποσά σε μεταγρεαφές, το να κάνει μια τόσο κοστοβόρα κίνηση δείχνει την πίστη των ανθρώπων του συλλόγου στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Η πολύ καλή παρουσία του Κεϊτά στο γερμανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λειψίας έπεισε τους «κόκκινους» να επενδύσουν στην αγορά του προκειμένου να θωρακίσουν τη μεσαία γραμμή τους για χρόνια, όμως η παρουσία του ποδοσφαιριστή από τη Γουινέα στο «Άνφιλντ» δεν ήταν αυτή που περίμεναν όταν τον αγόρασαν. Το συμβόλαιό του Κεϊτά τελειώνει το επερχόμενο καλοκαίρι και οι «κόκκινοι» φαίνεται πως δεν είναι πρόθυμοι να του κάνουν κάποια πρόταση ανανέωσης.

Ο Κεϊτά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μετρά μόλις 7 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας παίξει 164΄. Η συνολική παρουσία του παίκτη στη Λίβερπουλ είναι μάλλον αναιμική. Δεν κατάφερε ποτέ να δικαιολογήσει τις προσδοκίες γύρω από το όνομά του και γίνει βασικό κομμάτι του συνόλου του Γιούργκεν Κλόπ. Ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξή του και την πορεία του στη Λίβερπουλ αποτέλεσαν μεταξύ άλλων και οι τραυματισμοί οι οποίοι τον ταλαιπώρησαν κατά καιρούς.