Εξαλλοι στη Λίβερπουλ με τον Χέντερσον λόγω «προδοσίας» της LGBTQ για την Αλ Ετιφάκ

Τζόρνταν Χέντερσον

i

©LiverpoolFC

Εξαλλοι στη Λίβερπουλ με τον Χέντερσον λόγω «προδοσίας» της LGBTQ για την Αλ Ετιφάκ

Κώστας Τόπας 15:14 - 18.07.2023

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον δέχεται επικρίσεις για την πιθανή μετακίνησή του στη Σαουδική Αραβία.

Η πιθανή υπογραφή του Τζόρνταν Χέντερσον στην Αλ Ετιφάκ έχει προκαλέσει αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ έχει μετατραπεί από σύμβολο του αγώνα LGBTQ σε «μάτι του τυφώνα».

Η κριτική έχει ασκηθεί με αφορμή το γεγονός ότι το 2021 ο αρχηγός της Λίβερπουλ, προτάθηκε για το «Football Allly» που απονεμήθηκε από την LGBTQ για το υποστηρικτικό tweet που έστειλε σε έναν ομοφυλόφιλο οπαδό. «Δεν θα είσαι ποτέ μόνος, Κιθ. Αν το να φοράς το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο βοηθά ένα άτομο, θα προχωρήσουμε μαζί. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Λίβερπουλ» έγραψε ο «Χέντο».

«Το ποδόσφαιρο είναι για όλους»

Ο Άγγλος διεθνής μέσος επανέλαβε μέσω της ιστοσελίδας της Λίβερπουλ την περηφάνια του που φοράει το περιβραχιόνιο για την υπεράσπιση των συμφερόντων της LGBTQ+: «Είμαι περήφανος που είμαι αρχηγός γιατί οι αξίες της ενότητας, της ένωσης και της ένταξης δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο σύμφωνες με αυτές του συλλόγου μας και η πόλη μας».

Αυτό δεν είναι μια μεμονωμένη χειρονομία του Χέντερσον. «Έχω φορέσει κορδόνια ουράνιου τόξου στα παπούτσια μου. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους και πρέπει να μεταφέρουμε αυτού του είδους το μήνυμα στα σπίτια, τις δουλειές μας...για να προχωρήσουμε προς μια κοινωνία που να περιλαμβάνει και να είναι πιο φιλόξενη».

«Είμαστε σοκαρισμένοι και ανήσυχοι»

Ωστόσο, η ιλιγγιώδης πρόταση της ομάδας του Στίβεν Τζέραρντ, Αλ Ετιφάκ -πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο- θα μπορούσε να κάνει τον Χέντερσον να καταλήξει να παίζει σε μια χώρα που δεν σέβεται τα δικαιώματα της LGTBIQ +.

«Τα χρήματα είναι δύσκολο να απορριφθούν, σχεδόν κανείς δεν το έχει κάνει. Καταλαβαίνω ότι θα δεχθείτε κριτική επειδή στο παρελθόν έχετε επαινεθεί ιδιαίτερα για τη θέση σας στο LGTBIQ+», προειδοποίησε ο Τζέιμι Κάραγχερ στο Twitter.

Επιπλέον, η σελίδα «Kops Outs» καταδίκασε σθεναρά την πιθανή υπογραφή του Χέντερσον από την Αλ Ετιφάκ: «Είμαστε σοκαρισμένοι και ανησυχούμε ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί να εργαστεί για ένα καθεστώς στο οποίο οι γυναίκες και τα άτομα LGTBIQ+ καταπιέζονται και αυτό συστηματικά ηγείται της παγκόσμιας κατάταξης των θανατικών ποινών».

«Ελπίζουμε ότι ο Τζόρνταν Χέντερσον θα αποδειχθεί άνθρωπος του λόγου του και θα παραμείνει πιστός στις αξίες του συλλόγου μας, του οποίου μέχρι τώρα αποτελούσε απόλυτη ενσάρκωση», καταλήγει το σχετικό δημοσίευμα.