Ο Φαν Ντάικ εντυπωσιάζει και θυμίζει ξανά τον παίκτη που έχασε στο... νήμα τη Χρυσή Μπάλα το 2019

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

i

©LiverpoolFC

Ο Φαν Ντάικ εντυπωσιάζει και θυμίζει ξανά τον παίκτη που έχασε στο... νήμα τη Χρυσή Μπάλα το 2019

Ιάσονας Τσίλης 21:00 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:07 - 15.11.2023

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έχει ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό και πλέον έχοντας το ρόλο του αρχηγού, ηγείται στην προσπάθεια της Λίβερπουλ, να αφήσει πίσω την περσινή κακή σεζόν και να επιστρέψει στους τίτλους.

Η Λίβερπουλ πραγματοποιεί αρκετά καλή πορεία τη φετινή σεζόν και μετά από 12 αγωνιστικές βρίσκεται στη δεύτερη θέση ισόβαθμη με την Άρσεναλ και μόλις ένα πόντο πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ένας απ' τους βασικούς λόγους της επιστροφής της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ στα... γνωστά της στάνταρ, είναι η θεαματική άνοδος στην απόδοση του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός, είχε πτωτική πορεία μετά τον τραυματισμό που είχε υποστεί τρία χρόνια πριν και ιδιαίτερα την περσινή χρονιά, ήταν σκιά του εαυτού του. Σίγουρα έπαιζε ρόλο η γενικότερη μετριότητα της Λίβερπουλ και μπορεί η εικόνα του να φαινόταν χειρότερη από ότι πραγματικά ήταν.

Φέτος, συμβάλλει τα μέγιστα, στο να έχουν οι «ρεντς» την καλύτερη άμυνα, μαζί με την Άρσεναλ, στην Premier League με μόλις 10 γκολ παθητικό. Δεν αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια, λόγω της κόκκινης κάρτας που είχε δεχθεί κόντρα στη Νιούκαστλ, σε μια φάση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο στα 10 παιχνίδια που ήταν καταλυτικός.

Έχει κερδίσει τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες με τους αντιπάλους του, δεν έχει κάνει κανένα λάθος που να οδήγησε σε σουτ αντιπάλου, δεν έχει χάσει τη μπάλα και το κυριότερο: Δεν τον έχει τριπλάρει κανείς.

Ειδικά το τελευταίο, θυμίζει πολύ τη σεζόν 2018-19, η οποία ήταν και η κορυφαία της καριέρας του Φαν Ντάικ. Τότε άλλωστε, είχε χάσει τη Χρυσή Μπάλα για μόλις επτά πόντους (686-679), από τον Λιονέλ Μέσι. Εκείνη τη χρονιά είχε επαληθευτεί ξανά το εν λόγω στατιστικό, με τον αμυντικό της Λίβερπουλ να είναι πραγματικός «βράχος».