Ο «ανέγγιχτος» Σαλάχ συνεχίζει ακάθεκτος και κυνηγάει ιστορικό ρεκόρ στην Premier League

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

©Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images/Ideal Images

Ο «ανέγγιχτος» Σαλάχ συνεχίζει ακάθεκτος και κυνηγάει ιστορικό ρεκόρ στην Premier League

Κώστας Τόπας 15:34 - 13.11.2023

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ τα πηγαίνει εξαιρετικά αυτή τη σεζόν στη Λίβερπουλ και κυνηγάει ιστορικό ρεκόρ.

Στη νίκη με 3-0 επί της Μπρέντφορντ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ σημείωσε το ένατο και το δέκατο γκολ του στη σεζόν της Premier League. Μόνο ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει σκοράρει περισσότερες φορές φέτος, έχοντας βρει 12 φορές δίχτυα έως τώρα. Σκοράροντας την Κυριακή (12/11), ο «Φαραώ» έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε κάθε ένα από τα έξι πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της Premier League.

Ο προπονητής της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ ήταν γεμάτος επαίνους για τον επιθετικό που έχει πλέον 200 γκολ στην Αγγλία στο όνομά του. 

«Ο Μο Σαλάχ δέχεται πολλά κομπλιμέντα, αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά κομπλιμέντα. Νομίζω ότι είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στην Premier League τώρα. Όσον αφορά τα γκολ και τις ασίστ... μιλάμε για κορυφαίο επίπεδο. Πρέπει να είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς παίκτες στον κόσμο. Όχι τόσο στην πρώτη δεκάδα, αλλά στην πρώτη τριάδα».

Για 15o συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος, ο «Αιγύπτιος βασιλιάς» ξεσήκωσε το «Άνφιλντ» στο πόδι. Σκόραρε για έκτη συνεχόμενη φορά αυτή τη σεζόν και μόνο ο Άλαν Σίρερ, ο Λες Φερντινάντ και ο Τιερί Ανρί έχουν ξεκινήσει μια σεζόν στην Premier League με τον ίδιο τρόπο. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαλάχ συγκρίνεται με θρύλους του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλ Ιτιχάντ επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του Αιγύπτιου αστέρα, με τον Γιούργκεν Κλοπ ωστόσο να τονίζει πως το μέλλον του «Φαραώ» είναι στο «Άνφιλντ». Ο Γερμανός τεχνικός είχε τονίσει πως είχε θέσει βέτο στην διοίκηση για τον Σαλάχ, καθώς δεν θέλει να αφήσει τον σταρ της ομάδας του να φύγει.

«Ήταν μια ιστορία που δημιούργησαν τα Μέσα ενημέρωσης, δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Ολα είναι απολύτως φυσιολογικά με τον Μο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ακόμα και ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ ύψωσε τείχος στην επιθυμία των Σαουδαράβων που, με βάση τη μεταγραφικής τους περίοδο θα μπορούσαν να κάνουν νέα πρόταση. «Θέλει να μείνει εδώ, θέλει να είναι εδώ και να μείνει με εμάς. Εν τέλει έμεινε και αυτό είναι φοβερό γιατί είναι ένας κορυφαίος παίκτης», ανέφερε ο Σόμποσλαϊ.

🔴Baladeros LIVE: Το δίκιο του Μαρτίνεθ, το... κρυφό μήνυμα Αραούχο - Λιβάι και ο Μπρινιόλι

Κάντε εγγραφή στο Youtube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, live streams και πλούσιο video περιεχόμενο!