Με μαγικό Τσιμίκα η Λίβερπουλ κέρδισε τη Μπρέντφορντ - Νίκη στο τέλος για τη Γουέστ Χαμ, απώλεια για τη Μπράιτον

Με μαγικό Τσιμίκα η Λίβερπουλ κέρδισε τη Μπρέντφορντ - Νίκη στο τέλος για τη Γουέστ Χαμ, απώλεια για τη Μπράιτον

Ιάσονας Τσίλης 18:05 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:59 - 12.11.2023

Η Λίβερπουλ με καταπληκτικό Τσιμίκα, επικράτησε 3-0 της Μπρέντφορντ, με τον Έλληνα αμυντικό να μοιράζει δύο ασίστ. Η Γουέστ Χαμ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι «λύγισε» τη Νότιγχαμ στο 88' και νίκησε με 3-2, ενώ η Μπράιτον έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-0 της Μπρέντφορντ με τον Κώστα Τσιμίκα να είναι εκ των πρωταγωνιστών, έχοντας δύο ασίστ.

Λίβερπουλ - Μπρέντφορντ 3-0

Οι «ρεντς» ήταν ανώτεροι απ' το ξεκίνημα και είχαν μάλιστα δύο ακυρωθέντα γκολ του Ντάργουιν Νούνιεζ στο 23' και στο 29. Κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ 10 λεπτά αργότερα με τον Ουρουγουανό να «σερβίρει» στον Σαλάχ και τον Αιγύπτιο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ καθάρισε το παιχνίδι με τον Κώστα Τσιμίκα να συμβάλλει τα μέγιστα. Αρχικά, μετά από ωραία σέντρα του, ο Σαλάχ σκόραρε με κεφαλιά για το 2-0.

Στο 74', ο Έλληνας αμυντικός βρήκε ωραία τον Ζότα ο οποίος με υποδειγματικό τελείωμα, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Γουέστ Χαμ - Νότιγχαμ Φόρεστ 3-2

Η Γουέστ Χαμ στο κορυφαίο παιχνίδι της αγωνιστικής μέχρι στιγμής, νίκησε τη Νότιγχαμ Φόρεστ με 3-2.

Τα «σφυριά» ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση  και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Πακετά, ο οποίος είχε πετύχει και το γκολ κόντρα Ολυμπιακό την περασμένη Πέμπτη.

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη ωστόσο, αντέδρασε και έφερε το ματς στα ίσα λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Αβονίγι να εκμεταλλεύεται τις κόντρες στην περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Νότιγχαμ έφτασε στην ολική ανατροπή στο 63', με τον Ελάνγκα να σκοράρει μετά από ωραία πάσα του Άινα, πετυχαίνοντας το 2-1.

Η απάντηση της Γουέστ Χαμ ήταν άμεση και ο Μπόουεν ισοφάρισε σε 2-2 με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γουόρντ Πράους. Η ανατροπή στην ανατροπή, ολοκληρώθηκε στο 88' με τη δεύτερη ασίστ του Γουόρντ Πράους, με αποδέκτη αυτή τη φορά τον Σούτσεκ, ο οποίος πέτυχε το χρυσό γκολ για τα «σφυριά» και τους έδωσε το «τρίποντο».

Μπράιτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1

Η Μπράιτον είχε φαινομενικά εύκολο έργο απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι, η οποία άνοιξε το σκορ στο 6' με τον Αντίνγκρα.

Οι «Γλάροι» επιδίωξαν ένα δεύτερο γκολ που θα έκανε την υπόθεση νίκη πιο εύκολη, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και στο 70' έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Νταχούντ.

Οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και έφτασαν στην ισοφάριση, τέσσερα λεπτά αργότερα με αυτογκόλ του Ουέμπστερ. Η Σέφιλντ πίεσε μάλιστα και για δεύτερο γκολ, ωστόσο δεν τα κατάφερε και η αναμέτρηση έληξε 1-1, με τη Μπράιτον να μένει για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη.

Άστον Βίλα - Φούλαμ 3-1

Η Άστον Βίλα συνέχισε το εντυπωσιακό της σερί στο «Βίλα Παρκ», κερδίζοντας εύκολα τη Φούλαμ με 3-1.

Οι «χωριάτες» άνοιξαν το σκορ στο 27' με αυτογκόλ Ρόμπινσον. Στο 42', μετά από φάση διαρκείας ο ΜακΓκιν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Φούλαμ και έκανε το 2-0.

Ετοιμάζεται «επανάσταση» με αλλαγή στους κανόνες του VAR και με ημιαυτόματο οφσάιντ στην Premier League
PREMIER LEAGUE

08:38 - 12.11.2023

Ετοιμάζεται «επανάσταση» με αλλαγή στους κανόνες του VAR και με ημιαυτόματο οφσάιντ στην Premier League

Αντιμέτωπη με τον πολλαπλασιασμό των αντιπαραθέσεων και των διαμαρτυριών από ορισμένους προπονητές, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB), το όργανο που διέπει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, θα μπορούσε να κάνει αλλαγές στο VAR.

Στο 64', ο πρώτος σκόρερ της Βίλα, Όλι Γουότκινς, «καθάρισε» το παιχνίδι, νικώντας τον Λένο σε τετ α τετ και διαμορφώνοντας το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν με τον Ραούλ Χιμένεθ στο 70'.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (13ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ