Ο Τεν Χαχ έφτασε τις 30 νίκες και έχει πάρει περισσότερους βαθμούς από τον Κλοπ στα πρώτα 50 ματς τους στην Premier League

Τεν Χαχ - Κλοπ

Ο Τεν Χαχ έφτασε τις 30 νίκες και έχει πάρει περισσότερους βαθμούς από τον Κλοπ στα πρώτα 50 ματς τους στην Premier League

Κώστας Τσιακλής 23:23 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 06:47 - 12.11.2023

Ο Έρικ Τεν Χαχ έχει με το μέρος του ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στατιστικό αφού έχει πάρει περισσότερους βαθμούς από τον Γιούργκεν Κλοπ στα πρώτα τους 50 ματς στην Premier League.

Το τρίποντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε βάρος της Λούτον έβγαλε στο φως της δημοσιότητας δύο πολύ ενδιαφέρον στατιστικά για τον Έρικ Τεν Χαχ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» λοιπόν υποδέχθηκαν τη Λούτον στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Premier League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε όμως τελικά επικράτησε με 1-0 της μαχητικής αντιπάλου της (που πριν από μια εβδομάδα κράτησε τη Λίβερπουλ στην ισοπαλία) και μπήκε στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Σκόρερ του νικητήριου γκολ ήταν ένας ασυνήθιστος ήρωας. Ο λόγος για τον Βίκτορ Λίντελοφ που σκόραρε για τέταρτη φορά σε 246 συμμετοχές με την ομάδα του Μάντσεστερ.

Το σημερινό ήταν και το 50ο παιχνίδι του Έρικ Τεν Χαχ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League. Το στατιστικό αυτό συνοδεύτηκε με νίκη και έφερε στο φως της δημοσιότητας δύο πολύ ενδιαφέρον επιδόσεις. Η πρώτη λοιπόν είναι ότι ο Ολλανδός τεχνικός έχει πάρει περισσότερους βαθμούς από όσους πήρε ο Γιούργκεν Κλοπ στα πρώτα του 50 ματς με τη Λίβερπουλ

Ο Τεν Χαχ στα 50 του πρώτα παιχνίδια στην Premier League έχει πανηγυρίσει 30 νίκες ενώ μετράει επίσης έξι ισοπαλίες και 14 ήττες. Αυτό αντιστοιχεί σε 96 βαθμούς, απολογισμός που είναι μεγαλύτερος από τους 92 που είχε εξασφαλίσει ο Γιούργκεν Κλοπ. Το παράδειγμα του Γερμανού ίσως είναι και το ιδανικό για να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι κάποιες φορές η στήριξη σε έναν προπονητή. Αυτό γιατί ο Κλοπ έχει οδηγήσει τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση σχεδόν όλων των πιθανών τροπαίων (μόνο το Europa League δεν πήρε). 

Το στατιστικό αυτό έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τον Τεν Χαχ, ο οποίος δέχεται μεγάλη κριτική για τα κακά αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολλανδός είναι ο πρώτος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τον θρυλικό Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που καταγράφει 30 νίκες σε 50 παιχνίδια σε επίπεδο πρωταθλήματος!