Με φοβερό Σολάνκε η Μπόρνμουθ έβαλε τέλος στο αήττητο σερί επτά αγώνων της Νιούκαστλ στην Premier League
i

©printscreen

Με φοβερό Σολάνκε η Μπόρνμουθ έβαλε τέλος στο αήττητο σερί επτά αγώνων της Νιούκαστλ στην Premier League

Κώστας Τσιακλής 21:34 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 01:44 - 12.11.2023

Η Μπόρνμουθ με πρωταγωνιστή τον Ντομινίκ Σολάνκε, επικράτησε με 2-0 της Νιούκαστλ και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί επτά αγώνων της Νιούκαστλ στην Premier League.

Με το παιχνίδι της Μπόρνμουθ και της Νιούκαστλ ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Σαββάτου στην Premier League. Οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Ντομινίκ Σολάνκε επικράτησαν με 2-0 και πήραν βαθμολογική ανάσα στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Νιούκαστλ μετά από επτά αγωνιστικές ενώ η Μπόρνμουθ κέρδισε την αντίπαλο της για πρώτη φορά εντός έδρας!

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και η Μπόρνμουθ απείλησε για πρώτη φορά στο 1'. Ο Ράιαν Κρίστι επιχείρησε ένα σουτ από μακριά όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Νικ Πόουπ που απέκρουσε. Στο 3΄ ο Άγγλος τερματοφύλακας απέκρουσε επίσης και το πλασέ του Σεμένιο. Στο 9' είχαμε την πρώτη καλή φάση της Νιούκαστλ. Ο Λόνγκσταφ έκανε το σουτ από μακριά όμως και αυτός είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να λέει «όχι». 

Στο 28' η Μπόρνμουθ άγγιξε ξανά το γκολ όμως και πάλι ο Πόουπ είχε την απάντηση στο σουτ του Κλάιφερτ από το ύψος της περιοχής. Τα «κεράσια» συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ όμως στάθηκαν άτυχα αφού στο 38' το σουτ του Σεμένιο μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Τελικά η Μπόρνμουθ βρήκε το γκολ στην πρώτη της καλή προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σολάνκε βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0.

Η Νιούκαστλ προσπάθησε να ισοφαρίσει άμεσα με το σουτ του Άντονι Γκόρντον στο 64'. Ο Νέτο όμως είχε και πάλι την απάντηση και κράτησε το 1-0. Η Μπόρνμουθ συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνη και στο 71' ο Πόουπ έκανε σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Ταβερνίερ. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Σολάνκε βρήκε την μπάλα μπροστά από το τέρμα και έκανε εύκολα το 2-0. Στο 90+7' η ομάδα του Άντονι Ιραόλα θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ όμως ο Σινιστέρα αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Η πρώτη εντός έδρας νίκη σε βάρος της Νιούκαστλ, ανέβασε την Μπόρνμουθ στους εννέα βαθμούς και βγήκε εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Από την άλλη ο Έντι Χάου ηττήθηκε στην επιστροφή του στο Βαϊτάλιτι και η  Νιούκαστλ έπεσε στην 7η θέση με 20 βαθμούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ