Μετά τον Κλοπ, οι ομάδες της Premier League θέλουν να βάλουν «στοπ» στην Σαουδική Αραβία (vid)

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

Μετά τον Κλοπ, οι ομάδες της Premier League θέλουν να βάλουν «στοπ» στην Σαουδική Αραβία (vid)

Κώστας Τόπας 11:31 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 05.08.2023

Αφού ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε, φοβούμενος ότι κάποιοι παίκτες του θα έφευγαν από τη Λίβερπουλ για τη Σαουδική Αραβία μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι σύλλογοι της Premier League αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Κερδίζει έδαφος η ανησυχία που εξέφρασε ο Γιούργκεν Κλοπ. Αυτή την εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής της Λίβερπουλ ανέφερε το κύμα αποχωρήσεων αρκετών παικτών από το ρόστερ των «Reds», όπως των Φαμπίνιο, Φιρμίνο και Χέντερσον στη Σαουδική Αραβία. Ο Γερμανός τεχνικός υποστήριξε ότι «το χειρότερο είναι ότι η μεταγραφική περίοδος τελειώνει αργότερα» στη χώρα. Αυτό προκαλεί φόβους για πιθανές νέες αποχωρήσεις παικτών χωρίς δυνατότητα αντικατάστασής τους.

Προς μια μαζική έξοδο παικτών της Premier League στη Σαουδική Αραβία μετά την 1η Σεπτεμβρίου;

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τις δελεαστικές προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας μόλις τελειώσει η μεταγραφική περίοδος στην Ευρώπη, οι σύλλογοι της Premier League αποφάσισαν να ενισχύσουν και να ασκήσουν πίεση στη FIFA, σύμφωνα με την «Daily Mail». Εάν προς το παρόν δεν έχει ληφθεί επίσημο αίτημα για δράση από την Αγγλική Ομοσπονδία (FA), αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σε λίγες εβδομάδες. 

Ενώ η μεταγραφική περίοδος κλείνει την 1η Σεπτεμβρίου στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα,  στη Σαουδική Αραβία ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου. Μια ημερομηνία, η οποία είχε οριστεί προηγουμένως για τις 20 Σεπτεμβρίου, και φέτος πήγε νωρίτερα μετά από αίτημα της Σαουδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Όμως, αυτές οι έξι ημέρες υπέρ της χώρας της Αραβικής Χερσονήσου σκορπάνε τον φόβο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι σύλλογοι της Premier League δεν θέλουν να χάσουν παίκτες εκείνο το διάστημα, με το δεδομένο ότι δεν μπορούν να βγουν άμεσα στην μεταγραφική αγορά και να τους αντικαταστήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σύλλογοι Pro League της Σαουδικής Αραβίας έχουν ήδη ξοδέψει περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ αυτό το καλοκαίρι, την πέμπτη μεγαλύτερη δαπάνη ανάμεσα σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα στον κόσμο.