Ο Σαλάχ δεν σκόραρε όμως ακόμα και έτσι συνεχίζει να καταγράφει σημαντικές επιδόσεις
i

Πανηγυρισμοί της Λίβερπουλ/ Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images

Ο Σαλάχ δεν σκόραρε όμως ακόμα και έτσι συνεχίζει να καταγράφει σημαντικές επιδόσεις

Κώστας Τσιακλής 12:50 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 16.05.2023

Ο ακραίος επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, σημείωσε τρεις ασίστ στην αναμέτρηση κόντρα στη Λέστερ και κατέγραψε αρκετές σημαντικές επιδόσεις.

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-0 της Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ» και πανηγύρισε την 7η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ μπορεί να μην βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ωστόσο «μοίρασε» τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του και συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία.

Ο Αιγύπτιος ακραίος επιθετικός κατέγραψε τρεις ασίστ στον αγώνα κόντρα στις «αλεπούδες» και σημείωσε διάφορες αξιοσημείωτες επιδόσεις. Σε μια σεζόν που αρκετοί θεωρούν πως δεν πραγματοποιεί μια καλή χρονιά, ο Σαλάχ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης της Premier League φέτος που μετράει τουλάχιστον 10 γκολ (έχει 19) και 10 ασίστ. Ο πρώτος που το πέτυχε αυτό είναι ο Μπουκάγιο Σάκα της Άρσεναλ, ο οποίος έχει 13 γκολ και 11 ασίστ.

Παράλληλα ο Σαλάχ είναι ένας από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Premier League που μετράνε 10+ γκολ και 10+ ασίστ σε ισάριθμες διαφορετικές σεζόν. Οι άλλοι τρεις είναι οι Έρικ Καντονά, Φρανκ Λάμπαρντ και Γουέιν Ρούνεϊ, με τον τελευταίο να το έχει κάνει και για πέμπτη διαφορετική χρονιά.

Επιπλέον ο 30χρονος άσος είναι μόλις ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που «μοιράζει» τρεις ασίστ σε ένα παιχνίδι της φετινής Premier League. Πρώτος το είχε κάνει ο συμπαίκτης του, Ρομπέρτο Φιρμίνο, στη νίκη της Λίβερπουλ με 9-0 επί της Μπόρνμουθ στις 27 Αυγούστου. Στη συνέχεια ακολούθησε ο Λεάντρο Τροσάρντ της Άρσεναλ, στο 0-3 των «κανονιέρηδων» απέναντι στη Φούλαμ (12/03), πριν το κάνει και ο Μάικλ Ολίσε ένα μήνα αργότερα (09/04) στον θρίαμβο της Κρίσταλ Πάλας με 5-1 κόντρα στη Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ».

Τέλος ο Σαλάχ έφτασε συνολικά τις 57 ασίστ στην Premier League και μέσα σε ένα βράδυ ξεπέρασε στη σχετική κατηγορία τους Χουάν Μάτα και Μεσούτ Οζίλ που έχουν 54, τον Εντέν Αζάρ και τον Πολ Σκόουλς που έχουν 55 και τον Έρικ Καντονά που έχει 56.