Ο Φερνάντο Γιορέντε «κρεμάει» τα παπούτσια του μετά από είκοσι χρόνια καριέρας

Φερνάντο Γιορέντε

i

©intime

Ο Φερνάντο Γιορέντε «κρεμάει» τα παπούτσια του μετά από είκοσι χρόνια καριέρας

Sportal newsroom 21:02 - 15.05.2023

Ο πολύπειρος επιθετικός Φερνάντο Γιορέντε με μία ανάρτησή του στο Instagram έκανε γνωστό ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Φερνάντο Γιορέντε μετά από είκοσι χρόνια αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του. Ο Ισπανός επιθετικός ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2003, όταν αγωνιζόταν για την Μπασκόνια. Από τότε έχει φορέσει τις φανέλες αρκετών σημαντικών ευρωπαϊκών ομάδων. 

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο με την οποία έπαιξε σε έναν τελικό Europa League με την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2012, όπου είχε γνωρίσει την ήττα με 0-3. Ενώ έπαιζε και στις ακαδημίες της. Από εκεί πήρε μεταγραφή για τη Γιουβέντους, όπου και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, ενώ μετά επέστρεψε στην Ισπανία για χάρη της Σεβίλλης

Η μεγαλύτερη διαιτητική «κλοπή» στην Ισπανία εξόργισε τον Ρονάλντο: «Αρκετά!» (vid)
LA LIGA

18:36 - 15.05.2023

Η μεγαλύτερη διαιτητική «κλοπή» στην Ισπανία εξόργισε τον Ρονάλντο: «Αρκετά!» (vid)

Ο θρύλος της Βραζιλίας Ρονάλντο Ναζάριο επικρίθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απόφαση του διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ρεάλ Βαγιαδολίδ κόντρα στη Σεβίλλης.

Και με αυτήν κατέκτησε έναν τίτλο, το Europa League το 2016. Τίτλο πήρε και με τη Νάπολι, ένα κύπελλο Ιταλίας, ενώ με την Τότεναμ έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League. Ακόμη έχει φορέσει τη φανέλα της Σουόνσι, της Ουντινέζε και της Έιμπαρ

Μάλιστα αποτέλεσε μέλος της εθνικής Ισπανίας που είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, αλλά το Euro δύο χρόνια αργότερα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. 

«Ονειρευόμουν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από πολύ μικρός. Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα κατέληγα να ζήσω αυτό το όνειρο, με όλες τις υπέροχες ευκαιρίες που μου έφερε το ποδόσφαιρο σε όλη μου την καριέρα; Ήμουν τόσο τυχερός που μπόρεσα να αφοσιωθώ στο να κάνω αυτό που αγαπώ τόσα χρόνια.

Ήταν ένας μακρύς δρόμος και με δουλειά, θυσίες, ταπεινότητα και πάθος, απόλαυσα να είμαι μέρος σε πραγματικά μεγάλες ομάδες, όπου έπαιζα πάντα με υπερηφάνεια και έδινα τα πάντα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τις ευκαιρίες που μου έδωσαν και τους φιλάθλους για την αγάπη και την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Νιώθω βαθύτατα προνομιούχος που είχα τόσες φανταστικές εμπειρίες μέσα από το ποδόσφαιρο και που γνώρισα τόσους πολλούς σπουδαίους ανθρώπους στην πορεία. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ», έγραφε το μήνυμά του.