Η Λίβερπουλ βλέπει τον Τσάμπι Αλόνσο για αντικαταστάτη του Κλοπ

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Photo by Stefan Brauer/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Η Λίβερπουλ βλέπει τον Τσάμπι Αλόνσο για αντικαταστάτη του Κλοπ

Κώστας Τόπας 12:01 - 11.09.2023

Η Λίβερπουλ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσλάβει τον Τσάμπι Αλόνσο ως προπονητή, όταν ο Γιούργκεν Κλοπ αποχωρήσει τελικά από τον σύλλογο.

Ο πρώην μέσος της Λίβερπουλ έχει κάνει πάταγο στην Λεβερκούζεν, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της Bundesliga, αφού κέρδισε και τους τρεις πρώτους αγώνες της εγχώριας σεζόν, με τους «Reds» να παρακολουθούν στενά την πρόοδό του.

Το συμβόλαιο του Γιούργκεν Κλοπ στο «Άνφιλντ» λήγει μέχρι το 2026, αλλά μετά από σχεδόν μια δεκαετία στη δουλειά, υπάρχουν φήμες ότι ο Γερμανός τεχνικός μπορεί να αναζητά μια νέα πρόκληση και οι φήμες για επικείμενη αποχώρηση, έχουν ενταθεί μετά την απόλυση του Χάνσι Φλικ από τον πάγκο της εθνικής Γερμανίας.

Σε περίπτωση αποχώρησης του Κλοπ, η Λίβερπουλ θα προσεγγίσει τον Αλόνσο, καθώς, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», έχει «μυστική συμφωνία» με τη Λεβερκούζεν, η οποία του επιτρέπει να αποχωρήσει από τον σύλλογο όποτε εκείνος θέλει.

Ο Αλόνσο ανέλαβε τα ηνία της Λεβερκούζεν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους μετά από μια τριετή θητεία ως επικεφαλής της Ρεάλ Σοσιεδάδ Β. Όπως και ο Κλοπ, το συμβόλαιό του ισχύει μέχρι το 2026, αλλά είναι κατανοητό ότι ο σύλλογος δεν θα σταθεί εμπόδιο εάν γίνει μια «κατάλληλη προσφορά» για αυτόν. Ο 41χρονος τεχνικός έχει οδηγήσει τις «ασπιρίνες» σε σε 21 νίκες, 10 ήττες και 10 ισοπαλίες από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία τους.