«Καμπάνα» στον Φαν Ντάικ από την FA για την «επίθεση» στον Μπρουκς

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

i

PrtScr

«Καμπάνα» στον Φαν Ντάικ από την FA για την «επίθεση» στον Μπρουκς

Δημήτρης Χούπης 19:10 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 08.09.2023

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ θα «πληρώσει» τα «γαλλικά» που έριξε στον διαιτητή του αγώνα της Λίβερπουλ με τη Νιούκαστλ μετά την αποβολή του, αφού δέχτηκε τιμωρία από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η Λίβερπουλ την τρίτη αγωνιστική έκανε μια «τρελή» ανατροπή απέναντι στη Νιούκαστλ, καθώς όντας με δέκα παίκτες επικράτησε με 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις.  Ο παίκτης που είχε αποβληθεί για τους «κόκκινους» ήταν ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

Ο Ολλανδός σε μια φάση που σήκωσε μεγάλες αντιδράσεις, ανέτρεψε τον Ίσακ και ο διαιτητής του αγώνα, Τζον Μπρουκς έβγαλε κατευθείαν κόκκινη κάρτα. Στην όψη της κόκκινης κάρτας ο στόπερ της Λίβερπουλ «βγήκε έξω από τα ρούχα του», αρχίζοντας να ρίχνει... γαλλικά στον Μπρουκς. 

Ο 32χρονος δεν αγωνίστηκε στον αγώνα με την Άστον Βίλα την προηγούμενη αγωνιστική, λόγω της αποβολής του, αλλά αυτό δεν θα είναι το μόνο παιχνίδι που θα χάσει. Κι αυτό η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τον τιμώρησε για τη συμπεριφορά του μετά την κόκκινη που δέχτηκε. 

Πιο αναλυτικά ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ολλανδό στο παιχνίδι με τη Γουλβς στις 16 Σεπτεμβρίου στο Molineux. Την ίδια ώρα ο Φαν Ντάικ θα πληρώσει πρόστιμο 100.000 λιρών (116.000 ευρώ)

Οι άλλες λύσεις για το κέντρο της άμυνας της Λίβερπουλ είναι ο Ζοέλ Ματίπ, ο Τζο Γκόμεζ και ο νεαρός Τζάρελ Κουάνσα, ο οποίος αγωνίστηκε λίγα λεπτά στο παιχνίδι των «κόκκινων» με την Άστον Βίλα. Ενώ αμφίβολος είναι ο Ιμπραΐμ Κονατέ λόγω προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει.