Πως μια διαφορετική λήψη μπορεί να μπερδέψει: Το πέναλτι της Λίβερπουλ φαίνεται ανύπαρκτο, αλλά είναι πεντακάθαρο (vids)

Πως μια διαφορετική λήψη μπορεί να μπερδέψει: Το πέναλτι της Λίβερπουλ φαίνεται ανύπαρκτο, αλλά είναι πεντακάθαρο (vids)

Sportal newsroom 18:48 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:52 - 19.08.2023

Πολλοί είδαν ένα συγκεκριμένο ριπλέι και θεώρησαν πως το πέναλτι της Λίβερπουλ απέναντι στην Μπόρνμουθ είναι ανύπαρκτο, όμως μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα.

Στην εποχή του VAR όλα στο ποδόσφαιρο έχουν γίνει πιο δίκαια. Ή τουλάχιστον τα περισσότερα. Ναι μεν υπάρχουν ακόμα κάποια μεγάλα λάθη σε ποδοσφαιρικούς αγώνες από τους διαιτητές, πλην όμως αν τα συγκρίνουμε με την προ - VAR εποχή είναι συντριπτικά λιγότερα.

Μόνο καλό έκανε στο ποδόσφαιρο η έλευση του VAR, αφού πλέον οι διαιτητές έχουν... δεύτερη ευκαιρία να διορθώσουν ένα πιθανό λάθος τους. Είδαμε, μάλιστα, στο πρόσφατο ματς του Παναθηναϊκού στο Βελοντρόμ με τη Μαρσέιγ τους πράσινους να παίρνουν τη μεγάλη πρόκριση επειδή αποδόθηκε δικαιοσύνη σε δύο περιπτώσεις. Και στο υπέρ τους πέναλτι και στο γκολ του Βιτίνια. Αν δεν υπήρχε VAR δε θα είχε υπάρξει και πρόκριση.

Εδώ και μερικές ώρες στο Twitter έχει υπάρξει... πανηγύρι σχετικά με το πέναλτι που κέρδισε η Λίβερπουλ, από το οποίο προέκυψε και η ανατροπή της απέναντι στην Μπόρνμουθ. Σήκωσε πολλή συζήτηση το πέναλτι της Λίβερπουλ και οι περισσότεροι έβαλαν ένα βίντεο από μία συγκεκριμένη λήψη που πράγματι φαίνεται πως δεν υπάρχει παράβαση.

Δείτε το βίντεο:

Ωστόσο, για όσους έβλεπαν τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα και είδαν όλα τα ριπλέι, το πέναλτι είναι πεντακάθαρο. Σωστά το δίνει ο διαιτητής, σωστά δεν τον καλεί ο VAR, ο οποίος συμφωνεί μαζί του. Καθώς από την άλλη κάμερα, που δείχνει περισσότερο ξεκάθαρα τη φάση, είναι εμφανέστατη και καθαρή η παράβαση του αμυντικού της Μπόρνμουθ πάνω στον Σομποζλάι.

Δείτε το: