Σαλάχ και Νούνιες: Το «καυτό» δίδυμο που έκανε ξανά τον Κλοπ να χαμογελάει (vids)

Μοχάμεντ Σαλάχ & Ντάργουιν Νούνιες

i

©Liverpool

Σαλάχ και Νούνιες: Το «καυτό» δίδυμο που έκανε ξανά τον Κλοπ να χαμογελάει (vids)

Κώστας Τόπας 13:45 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 21.11.2023

Μοχάμεντ Σαλάχ και Ντάργουιν Νούνιες είναι τα δύο βασικά «όπλα» του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έχει ξανά κάθε λόγο να χαμογελάει.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει λόγους να χαμογελά. Μετά από μια περίπλοκη σεζόν, στην οποία η Λίβερπουλ τερμάτισε πέμπτη και εκτός από τις θέσεις του Champions League, ο Γερμανός απολαμβάνει τώρα μια δεύτερη θέση (μόλις έναν βαθμό πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα) που δεν θα μπορούσε να γίνει κατανοητή χωρίς ένα από τα καλύτερα δίδυμα της Premier League. Ο λόγος για τους Ντάργουιν Νούνιες και Μοχάμεντ Σαλάχ.

Καυτός «Φαραώ»

Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν με 19 γκολ στην Premier League, κάτι παραπάνω από σημαντικό αν ληφθεί υπόψη η κακή χρονιά των «Reds». Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν η ομάδα ήταν πολύ πιο αξιόπιστη και ο Σαλάχ έχει ήδη σκοράρει δέκα γκολ. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν παίζει αισθητά καλύτερα, αλλά υπάρχει ένας ξεκάθαρος «ένοχος» για τη βελτίωσή του. O Ντάργουιν Νούνιες.

Ο Ουρουγουανός βρίσκεται σε θεαματική φόρμα και έχει κάνει ένα βήμα μπροστά στον τρόπο παιχνιδιού του. Το «κλειδί» είναι ότι κατάφερε να καταλάβει τέλεια τον Σαλάχ και έγινε ο καλύτερος συμπαίκτης του. Τόσο πολύ που στο «Άνφιλντ» γνωρίζουν ότι για να απολαύσουν την καλύτερη εκδοχή του αστέρα τους πρέπει να συμπεριλάβουν στην εξίσωση τον πρώην παίκτη της Μπενφίκα.

Ο αναγεννημένος Νούνιες

Ο Ντάργουιν Νούνιες έδωσε τέσσερις ασίστ σε 42 αγώνες την περασμένη σεζόν. Φέτος έχει ήδη έξι ασίστ. Συνολικά έχει δέκα ασίστ για τη Λίβερπουλ και από όλες έχει επωφεληθεί ο Σαλάχ. Ένα εντυπωσιακό γεγονός που δείχνει τη μεγάλη σχέση μεταξύ τους.

Σίγουρα, ο Κλοπ έψαχνε να δημιουργήσει συνεργασίες αυτού του τύπου όταν δέχτηκε ότι η λαμπρή «τριπλέτα» που αποτελείται από τον Μανέ, τον Φιρμίνο και τον Σαλάχ δεν μπορούσε να κρατήσει για πάντα. Πλέον όμως με τον αναγεννημένο Ουρουγουανό, ο Γερμανός τεχνικός μπορεί να χαμογελάει ξανά.

Η συμβολή του Νούνιες δεν περιορίζεται μόνο στην ενίσχυση του Σαλάχ. Πέρυσι σημείωσε εννέα γκολ στην Premier League σε 29 αγώνες με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Δεν ήταν πάντα βασικός και πρέπει να θυμόμαστε ότι ήταν η χρονιά προσαρμογής του στο αγγλικό πρωτάθλημα. Μέχρι σήμερα έχει ήδη τέσσερα γκολ σε έντεκα αναμετρήσεις και είναι ο πέμπτος παίκτης στο πρωτάθλημα που δημιουργεί τις περισσότερες ενέργειες γκολ κάθε 90 λεπτά, σχεδόν ένα ανά παιχνίδι (0,9).

Καθοριστικός Νούνιες και στην Ουρουγουάη

Στις 17 Νοεμβρίου ήταν ένας από τους σκόρερ της νίκης απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου (0-2), την Αργεντινή του Μέσι  αλλά είχε ήδη σκοράρει κι απέναντι σε Βραζιλία και Κολομβία. Στα Προκριματικά της Νότιας Αμερικής του 2023 έχει τρία γκολ και τρεις ασίστ σε έξι παιχνίδια με την Ουρουγουάη, στοιχεία που τον αναδεικνύουν ως τον πολυτιμότερο της Ουρουγουάης.

Η μεγάλη πρόκληση όμως έρχεται το Σάββατο (25/11, 14:30). Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» και ο νικητής θα είναι μόνος στην κορυφή της Premier League.