Από βασικός στη Λίβερπουλ με 46 συμμετοχές, αναπληρωματικός στην εθνική Ελπίδων της Αγγλίας!

Λίβερπουλ

i

Photo by Stu Forster/Getty Images/Ideal Images

Από βασικός στη Λίβερπουλ με 46 συμμετοχές, αναπληρωματικός στην εθνική Ελπίδων της Αγγλίας!

Δημήτρης Χούπης 21:14 - 22.06.2023

Ο Χάρβεϊ Έλιοτ ενώ με τη Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν είχε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με την Εθνική Ελπίδων της Αγγλίας βρίσκεται στον πάγκο για το πρώτο ματς του Euro Κ21.

Ο Χάρβεϊ Έλιοτ είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα της Λίβερπουλ, έχοντας αρκετές συμμετοχές με τη φανέλα των «κόκκινων». Τη φετινή σεζόν μάλιστα μέτρησε 46 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, πέντε γκολ και τρεις ασίστ. 

Σε μια εφιαλτική σεζόν ο νεαρός Άγγλος ήταν παίκτης αποκάλυψη, έχοντας εξαιρετική εικόνα στο γήπεδο. Η ταχύτητα και η τεχνική του είναι μερικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Παρά τις 46 συμμετοχές του λοιπόν, ο Έλιοτ φαίνεται ότι δεν είναι στα βασικά πλάνα του Λι Κάρσλεϊ, προπονητή της Εθνικής Ελπίδων της Αγγλίας. 

Συγκεκριμένα ο Ιρλανδός τεχνικός άφησε στον πάγκο τον μεσοεπιθετικό της Λίβερπουλ για τον πρώτο αγώνα της Αγγλίας Κ21 με τη Τσεχία για το Euro. Αντίθετα στο παιχνίδι έχει επιλέξει τον Ράμσεϊ της Άστον Βίλα, τον Γκιμπς- Γουάιτ της Νότιγχαμ, τον Γκόμες της Λιλ και τον συμπαίκτη του στους «κόκκινους» Τζόουνς. 

Ο 20χρονος λοιπόν τη σεζόν 2018-19 είχε μπει αλλαγή σε ένα αγώνα της Φούλαμ με τη Γουλβς, όντας τότε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Premier League σε ηλικία 16 ετών! Η Λίβερπουλ λόγω της καλής εικόνας του στους «κότατζερς» τον έκανε δικό της τον Ιούλιο του 2019. Ένα χρόνο μετά δόθηκε δανεικός στην Μπλάκμπερν, όπου έκανε την πιο παραγωγική του χρονιά. Συγκεκριμένα σε 48 εμφανίσεις με τα «ρόδα» σε όλες τις διοργανώσεις είχε εφτά γκολ και έντεκα ασίστ. 

Ως αποτέλεσμα αυτού ο Γιούργκεν Κλοπ πήρε την απόφαση να τον πάρει πάλι πίσω στην ομάδα και να τον χρησιμοποιεί περισσότερο. Την περσινή σεζόν ο νεαρός Άγγλος ενώ είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά, ένας σοβαρός τραυματισμός στον αγώνα της Λίβερπουλ με τη Λιντς τον άφησε εκτός για πολλούς μήνες. 

Ο τραυματισμός του όμως δεν το επηρέασε και τη φετινή σεζόν ανέβηκε αρκετά αγωνιστικά, αλλά και σίγουρα στα μάτια τόσο του Κλοπ όσο των οπαδών της Λίβερπουλ.