Η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε τη Λυών χωρίς τον Εμπαπέ κι ετοιμάζεται για φιέστα

Η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε τη Λυών χωρίς τον Εμπαπέ κι ετοιμάζεται για φιέστα

Sportal newsroom 23:55 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 22.04.2024

Η Παρί Σεν Ζερμέν με τον Κιλιάν Εμπαπέ στον πάγκο, διέλυσε 4-1 τη Λυών.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει τρομερή διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες στη Ligue 1, ακόμα και χωρίς τον Κιλιάν Εμπαπέ στη διάθεσή της.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ έμεινε στον πάγκο στο ντέρμπι με τη Λυών για την 30ή αγωνιστική, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Παριζιάνους να νικήσουν άνετα με 4-1 και να ξεφύγουν στο +11 από τη δεύτερη Μονακό. Η Παρί πλέον τέσσερις στροφές πριν το φινάλε θέλει έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Η Παρί μπήκε φουριόζα και στο 3’ έγινε το 1-0 με αυτογκόλ του Μάτιτς, ενώ στο 6’ ο Μπεράλντο σημείωσε το 2-0.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν το αφεντικό του αγώνα, έκανε ό,τι ήθελε στο ματς και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Γκονζάλο Ράμος.

Στο 33’ ο Πορτογάλος έκανε το 3-0 σε ασίστ του Χακίμι. Η Λυών έβγαλε αντίδραση και μείωσε στο 37’με τον Νουαμά, αλλά και πάλι ο Ράμος στο 42’ πέτυχε το 4-1 σε ασίστ του Ασένσιο.

Σπουδαία νίκη με 2-0 πήρε εκτός έδρας επί της Μπρεστ η Μονακό, η οποία έκανε άλμα για την έξοδο στο Champions League. Στο 40' ο Ζακάρια άνοιξε το σκορ και στο 48' ο Μιναμίνο σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Η Μονακό, πάντως, τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες, αφού αποβλήθηκαν στο 91' ο Σεγκίρ και στο 95' ο Σίνκγο.

Η Μαρσέιγ αντίθετα, μετά την πρόκριση στο Europa League επί της Μπενφίκα, γλίτωσε την ήττα στο φινάλε κι έτσι έφυγε με το 2-2 από την έδρα της Τουλούζ. Στο 38' ο Ονάνα έκανε το 1-0 για τους Μασσαλούς, ωστόσο, στο 45'+2' ο Νικολάισεν ισοφάρισε.

Στο 82' ο Γκμποχό έκανε το 2-1, αλλά ο Μουμπάνια στο 96' σημείωσε το 2-2.

Νωρίτερα, η Λιλ εμφανίστηκε επηρεασμένη από τον αποκλεισμό στο Conference league από την Άστον Βίλα, ζορίστηκε, αλλά κατάφερε να πάρει σημαντική νίκη επί της Στρασμπούρ με 1-0.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Ντέιβιντ στο 12’.

Η Μετς, παράλληλα, νίκησε εκτός έδρας τη Χάβρη με 1-0 κι απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που συνεχίζουν να κινδυνεύουν.

Η 30ή ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ