«Μυθική» αντροπή για τη Λυών, προβάρουν το Champions League οι Μπρεστ και Μονακό

«Μυθική» αντροπή για τη Λυών, προβάρουν το Champions League οι Μπρεστ και Μονακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:42 - 07.04.2024

Μία ασύλληπτη ανατροπή πήρε η Λυών κόντρα στη Ναντ (3-1), ενώ νωρίτερα η Μπρεστ πήρε νίκη στη «ματσάρα» με τη Μετς (4-3), για την 28η αγωνιστική της Ligue 1.

Mία απίθανη ανατροπή πανηγύρισε η Λυών κόντρα στη Ναντ, η οποία και επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν δύο λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα τρίποντο που τους φέρνει πολύ κοντά στην επτάδα της Ligue 1.

To 1-0 έγινε στο 16ο λεπτό ο Αμπλίν, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δεξιά της εστίας. Το 1-1 ήρθε από τον Λακαζέτε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα ριμπάουντ στην αντίπαλη περιοχή. Το 2-1 έκανε ο Φοφανά, ο οποίος με ένα υπέροχο σουτ δεν αστόχησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Τζέικ Ο' Μπράιαν, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Νωρίτερα, η Μονακό πήρε μια κρίσιμη νίκη στο πριγκιπάτο επί της Ρεν με 1-0, για την 28η αγωνιστική της Ligue 1, ανεβαίνοντας ξανά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Οι «μονεγάσκοι» με το γκολ του Ακλιούτσε στο 25 λεπτό έφτασαν στο τρίποντο, προβάροντας το Champions League. Από εκεί και έπειτα η Νις πέταξε δύο βαθμούς στην έδρα της Ρεμς (0-0) και έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια της να πάρει ένα εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Στο μεταξύ η Μπρεστ ήταν η νικήτρια στη «ματσάρα» εναντίον της Μετς με 4-3 και εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η ίδια, κάπως έτσι, ελπίζει σε ένα εισιτήριο για το UEFA Champions League, με τη «μάχη» από τη δεύτερη έως την 4η θέση είναι αρκετά σκληρή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 28ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LIGUE 1:

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: