Η καταχώρηση του ονόματος Λιονέλ αυξήθηκε κατά 700% στην Αργεντινή μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου
i

Λιονέλ Μέσι/©Intime

Η καταχώρηση του ονόματος Λιονέλ αυξήθηκε κατά 700% στην Αργεντινή μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Κώστας Τόπας 08:05 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 04.01.2023

Απίστευτα είναι τα στοιχεία για τα ονόματα που δόθηκαν στα μωρά της Αργεντινής, μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κατέλαβε με ιστορική ζέση, κεντρική θέση στη ζωή του πληθυσμού της Αργεντινής. Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου του κυπέλλου στη χώρα συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με άξονα τη φιγούρα του Λιονέλ Μέσι. 

Μετά τον τελικό, πραγματοποιήθηκαν διάφορες υποσχέσεις από οπαδούς της «Αλμπισελέστε», όπως να κάνουν τατουάζ με το πρόσωπο του Λιονέλ Μέσι, αλλά και να ονομάσουν τα παιδιά, που γεννήθηκαν σε αυτές τις ημερομηνίες με το όνομα του Αργεντινού αστέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Μητρώο του Σάντα Φε, η μηνιαία εγγραφή στην επαρχία του ονόματος Λιονέλ ή Λιονέλα ήταν περίπου έξι το μήνα κατά μέσο όρο, μέχρι τον Σεπτέμβριο. Από τον Οκτώβριο κι ύστερα τα ποσοστά αυξήθηκαν. Ενδεικτικό ότι τον Νοέμβριο, το ληξιαρχείο της περιοχής ανέφερε ότι έγιναν 32 εγγραφές προς τιμήν του αρχηγού της εθνικής Αργεντινής.

Τον Δεκέμβριο υπήρχαν 49 εγγραφές με το όνομα του Λιονέλ Μέσι, 700% περισσότερες από τον Σεπτέμβριο. Από αυτό το σύνολο, 22 είναι από το Ροζάριο, 20 από τη Σάντα Φε και επτά από την υπόλοιπη επαρχία.

Μια γυναίκα μάλιστα, που ονόμασε το παιδί της Λιονέλ, γέννησε αμέσως μόλις τελείωσε ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά έφυγε για το νοσοκομείο μόνο αφού βεβαιώθηκε ότι η Αργεντινή είχε κερδίσει, αναφέρει η ισπανόφωνη ειδησεογραφική ιστοσελίδα Infobae.

«Άρχισα να αισθάνομαι συσπάσεις στις 12:03 μ.μ. (ώρα Αργεντινής), μόλις ξεκίνησε το παιχνίδι. Πέρασα όλο το ματς με δυσφορία και μόλις τελείωσε φύγαμε για το νοσοκομείο», είπε η μητέρα που έφερε στον κόσμο έναν νέο... Λιονέλ.

Ο Μέσι πάντως πήρε το όνομά του από τον Λιονέλ Ρίτσι, επειδή η μητέρα του Σέλια Μαρία Κουτσιτίνι, είναι θαυμάστρια του Αμερικανού τραγουδιστή. Ο Ρίτσι φέρεται να επικοινώνησε με τον Μέσι μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα του 2016. Τότε που η Αργεντινή ηττήθηκε στα πέναλτι στον τελικό από την Χιλή. Αναπολώντας τη συνομιλία του, ο Ρίτσι είπε στους δημοσιογράφους: «Θα είναι μια χαρά. Είναι προφανώς ένας νικητής. Είμαι σίγουρος ότι έχει πέσει αυτή τη στιγμή, αλλά είναι ο Λιονέλ και δεν μπορεί να πάει στραβά».