Το ταξίδι του «βασιλιά» Λιονέλ Μέσι ξεκίνησε σαν σήμερα πριν από το 20 χρόνια στα εγκαίνια του «Ντραγκάο» (vid)

Το ταξίδι του «βασιλιά» Λιονέλ Μέσι ξεκίνησε σαν σήμερα πριν από το 20 χρόνια στα εγκαίνια του «Ντραγκάο» (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 15:23 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:52 - 16.11.2023

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε ντεμπούτο στις 16/11/03 με τη Μπαρτσελόνα σε φιλικό με την Πόρτο του Μουρίνιο στο νεόκτιστο «Ντραγκάο»

Η μέρα είναι ξεχωριστή τόσο για τον Λιονέλ Μέσι και τη Μπαρτσελόνα, όσο και την Πόρτο.

Οι «Δράκοι» της Πορτογαλίας σαν σήμερα το 2003 εγκαινίασαν το εκπληκτικό στάδιό τους «Ντραγκάο».

Καλεσμένη στα εγκαίνια του σπιτιού της, η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί είχαν στο ρόστερ τον 16χρονο τότε Λιονέλ Μέσι. Με το νούμερο 14 στην πλάτη του και κόντρα στην κάτοχο του UEFA Πόρτο, του Ζοσέ Μουρίνιο, εκείνο το παιδί έκανε το ντεμπούτο του με τον σύλλογο της Καταλονίας. Για την ακρίβεια ήταν 16 ετών και 145 ημερών.

Ασφαλώς κανείς δεν περίμενε τότε, αν και το ταλέντο του το είχαν διακρίνει όλοι, ότι εκείνο το παιδί θα κατέληγε να είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου και ουσιαστικά ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου, τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Ο Μέσι μπήκε στο 75ο λεπτό στη θέση του Φερνάντο Ναβάρο. Με αφορμή αυτή την επέτειο, η Μπαρτσελόνα έκανε αναφορά στο ντεμπούτο του Αργεντινού σούπερ σταρ. Σε ένα ντοκιμαντέρ για το ντεμπούτο του, το οποίο είχε παρακολουθήσει ο Μέσι, έλεγε ότι θα μπορούσε να σκοράρει στο ματς με τους Πορτογάλους, σε ένα εκπληκτικό γήπεδο. Συμπαίκτες του ήταν μορφές των Καταλανών, όπως ο νυν τεχνικός Τσάβι και ο προπονητής πλέον της Παρί Σ.Ζ. Λουίς Ενρίκε.

Οι κερκίδες φυσικά ήταν γεμάτες για τα εγκαίνια. Ένα ματς το οποίο νίκησαν οι γηπεδούχοι με 2-0 με γκολ των Ντερλέι (πέναλτι) και Ούγκο Αλμέιδα.

Το καλοκαίρι του 2014, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Ντέκο, ο οποίος έλαμψε και στους δύο συλλόγους. Έπαιξε η Πόρτο που πήρε το Champions League το 2004 με τη Μπαρτσελόνα, που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης το 2006.

Ο Μέσι έπαιξε σ’ εκείνο το ματς και η διοίκηση της Πόρτο του έδωσε ένα μοντέλο, μία μικρογραφία του γηπέδου, όπου έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας παίκτης.