Ο Ορτέγκα πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την Αργεντινή στο πλευρό του Μέσι (vid)

Φρανσίσκο Ορτέγκα & Λιονέλ Μέσι

Ο Ορτέγκα πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την Αργεντινή στο πλευρό του Μέσι (vid)

Κώστας Τόπας 08:39 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 15.11.2023

O αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Φρανσίσκο Ορτέγκα πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Φρανσίσκο Ορτέγκα, συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής για τους δύο αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, απέναντι στην Ουρουγουάη (17/11) και τη Βραζιλία (22/11).

Ο αριστεροπόδαρος άσος των Πειραιωτών, θεωρείται ένας από πλέον ελπιδοφόρους αριστερούς μπακ στην πατρίδα του κι αποτέλεσε στέλεχος των «μικρών» εθνικών ομάδων της Αργεντινής. Ο Ορτέγκα  έφτασε μαζί με τους Άνχελ Ντι Μαρία, Λαουτάρο Μαρτίνες, Νικολάς Οταμέντι, Νικολάς Ταγκλιαφίκο, Γκούντο Πισάρο, Ζερμάν Πετσέγια, Μάρκος Ακούνια και Λουίς Οκάμπο, με πτήση τσάρτερ από την Ισπανία και αμέσως μπήκε στο γκρουπ της ομάδας του Λιονέλ Μέσι.

Ο 24χρονος αμυντικός πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση δίπλα στον Παγκόσμιο πρωταθλητή, Μέσι, ενόψει των δύο μεγάλων ντέρμπι. Η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη στο Μπουένος Άιρες στις 17/11 ενώ πέντε μέρες αργότερα ακολουθεί το ματς με τη Βραζιλία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Υπενθυμίζεται πως οι πρωταθλητές κόσμου βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου, έχοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς.