Ο Μίλικ «λύτρωσε» τη Γιουβέντους στο Ολίμπικο και την έστειλε στον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας!

Λάτσιο - Γιουβέντους

i

© PrtScr

Ο Μίλικ «λύτρωσε» τη Γιουβέντους στο Ολίμπικο και την έστειλε στον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας!

Sportal newsroom 23:57 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:59 - 23.04.2024

Η Λάτσιο πήρε τη νίκη στη ρεβάνς των ημιτελικών Κυπέλλου Ιταλίας με τη Γιουβέντους (2-1), όμως αυτή δεν αποδείχτηκε αρκετή, με τον Μίλικ να «λυτρώνει» τους ασπρόμαυρους και να χαρίζει την πρόκριση στον τελικό.

Η ατσάλινη Γιουβέντους ηττήθηκε στο Ολίμπικο, όμως πήρε την πρόκριση για τον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας για 22η φορά στην ιστορία της!

Στο πλαίσιο της ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του θεσμού, η Λάτσιο επικράτησε με 2-1 και πάλεψε για μία επική ανατροπή (μετά την ήττα με 2-0 στο Τορίνο), όμως το γκολ του Μίλικ στο φινάλε άλλαξε τα δεδομένα.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι «Λατσιάλι» μπήκαν δυναμικά στο ματς με σκοπό να πάρουν γρήγορα το προβάδισμα και η πίεση απέδωσε... καρπούς μόλις στο 12ο λεπτό.

Ο Βαλεντίν Καστεγιάνος εκμεταλλεύτηκε μία καλοστημένη εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και με μία άπιαστη κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0.

Μετά το γκολ το οποίο τους έδωσε... φτερά στα πόδια, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και τον έλεγχο, όμως στο 23΄ ο Βλάχοβιτς έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση κόντρα στη ροή του ματς.

Ο Σέρβος φορ υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και δοκίμασε το σουτ, με τον Μανδά να δηλώνει «παρών» και να τον σταματάει έγκαιρα.

Στην επανάληψη, το σκηνικό του ματς παρέμεινε ίδιο και με το... καλημέρα (49΄) η ομάδα του Τούντορ ισορρόπησε την κατάσταση. Ο Λουίς Αλμπέρτο τροφοδότησε τον Καστεγιάνος, εκείνος τοποθέτησε εξαιρετικά το σώμα του και μέσα από την περιοχή πλάσαρε υποδειγματικά για το 2-0.

Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν σε παράταση με φόντο τον τελικό, όμως η «Γηραιά Κυρία» δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Στο 83ο λεπτό της ρεβάνς, ο Γουεά έκανε τη σέντρα-σουτ από τα δεξιά και ο αμαρκάριστος Μίλικ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της κενής εστίας, για το τελικό 2-1 και το σκορ πρόκρισης.

Θυμίζουμε πως στο πρώτο ματς στο Τορίνο, η Γιουβέντους πήρε τη νίκη με 2-0 χάρη στα γκολ των Κιέζα (50') και Βλάχοβιτς (64') και ταυτόχρονα ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Στο άλλο ζευγάρι του ημιτελικού, η Φιορεντίνα είχε επικρατήσει με 1-0 της Αταλάντα στην πρώτη «μάχη», με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στην αυριανή ρεβάνς του Μπέργκαμο (24/4, 22:00).

Ο φετινός τελικός του θεσμού, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 15 Μαΐου.