ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-3
i

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ / © Intime

LIVE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-3

Sportal newsroom 19:05 - 22.01.2023 / Ανανεώθηκε: 21:26 - 22.01.2023

Παρακολουθήστε μέσα από το Sportal την εξέλιξη του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για τη 19η αγωνιστική της Superleague. Στον σχολιασμό οι Μπάμπης Τσιμπίδας και Μάνος Τσαλγατίδης

Μπάμπης Τσιμπίδας: Σημαντική η στάση του κόσμου στο τέλος, στήριξε την ομάδα και δεν αποδοκίμασε. Έχει και αυτό την αξία του σε μία πολύ δύσκολη βραδιά.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Το παιχνίδι έχει τελειώσει. Το θέμα είναι αν ο Γιοβάνοβιτς έχει τρόπο να διορθώσει τα πράγματα εν όψει της ρεβάνς της Πέμπτης. Ο Σέρβος πρέπει να πάρει αποφάσεις, αλλιώς, ο ΠΑΟΚ θα κάνει δεύτερη συνεχόμενη παρέλαση στη Λεωφόρο.

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο Λουτσέσκου πλέον κάνει και διαχείριση, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τον επαναληπτικό του Κυπέλλου, αλλά ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν βλέπω τρόπο οι «ασπρόμαυροι» να χάσουν αυτό το προβάδισμα.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Πλήρης η κατάρρευση του Παναθηναϊκού, σε μία επανήληψη του πρώτου προημιτελικού της Τούμπας. Όποτε θέλουν οι φιλοξενούμενοι, απειλούν.

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ κάνει πάρτι σε μια εμφάνιση που θυμίζει τη χρονιά του νταμπλ. Ο Λουτσέσκου, ο πάγκος, οι παίκτες μεταξύ τους δεν αρκούνται στα τρία γκολ και θέλουν και άλλα. Ο Δικέφαλος απέκτησε την δίψα και το μέταλλο που του έλειπε. Πραγματικά τρομερή εμφάνιση.

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο ΠΑΟΚ πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 0-1, ένα γκολ που το δικαιούται 100%. Θα έλεγε κανείς πως ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός που δέχθηκε μόλις ένα γκολ στο πρώτο μέρος, αφού οι «ασπρόμαυροι» ήταν καταιγιστικοί και έχασαν μοναδικές ευκαιρίες με τον Νέλσον Ολιβέιρα κυρίως.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Ο Παναθηναϊκός γλύτωσε το γκολ στις καθαρές ευκαιρίες του Ολιβέιρα, το δέχτηκε από δύο κόντρες. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είναι απολύτως άδικο, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτή την περίοδο δεν έχει καθόλου τύχη. 

Μπάμπης Τσιμπίδας: Χρειάστηκε να φτάσει το 40', για να περάσει μία σωστή ασίστ ο Μπερνάρ. Δυστυχώς, εκεί ο Ιωαννίδης έκανε κακό κοντρόλ, ίσως από υπερβολική σιγουριά. 

Μάνος Τσαλγατίδης: Ο Λουτσέσκου βλέποντας το πρόβλημα που έχει η ομάδα του στην αριστερή πλευρά, αναφορικά με την ανασταλτική λειτουργία, άλλαξε πλευρές τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Κάλεντ Νάρεϊ, προκειμένου Σέρβος εξτρέμ να βοηθήσει τον Ράφα Σοάρες, που είναι συνεχώς εκτεθειμένος.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Ο Παναθηναϊκός δεν αντέχει να διαχειριστεί την πίεση του ΠΑΟΚ και λυγίζει. Ρούμπεν και Τσέριν δεν έχουν καθαρό μυαλό , κάνουν λάθη και παραχωρούν εύκολα την κατοχή.

Μάνος Τσαλγατίδης: Δεν θυμάμαι τόσο aggressive ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν και το πιο εντυπωσιακό είναι πως μέχρι στιγμής ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν ζητά από την ομάδα του να ρίξει ρυθμό, αλλά να τον ανεβάσει ακόμα περισσότερο. Ο Ρουμάνος θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα σε αυτές τις εντάσεις και τα τρεξίματα.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έχουν περίπου τα ίδια αβαντάζ και τα ίδια ντεσαβαντάζ. Η ομάδα "κουμπώνει" με την άλλη, ειδικά στο πρέσινγκ.

Μάνος Τσαλγατίδης: Το πλάνο του ΠΑΟΚ είναι να πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να δημιουργήσει παρόμοια κατάσταση με αυτή του αγώνα Κυπέλλου της Τούμπας, όταν και σκόραρε ο Μπράντον Τόμας, που σήμερα είναι στον πάγκο.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Ο Κώτσιρας επανέρχεται στο δεξιό άκρο της άμυνας, αντί του Γιώργου Βαγιαννίδη. Ο μικρός πήγε πολύ καλά στα Ιωάννινα, αλλά στην Τούμπα υπέπεσε στο σοβαρό λάθος που έκρινε τη νίκη υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Γιοβάνοβιτς τον προφυλάσσει κιόλας, αφού τρία ματς με υψηλό τέμπο σε μία εβδομάδα, είναι πολλά.

Μπάμπης Τσιμπίδας: Επιθετικό σχήμα επιλέγει ο Γιοβάνοβιτς, αφού παρατάσσει τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1. Με δύο μέσους, τον Ρούμπεν και τον Τσέριν, τον Μπερνάρ στο "10", τους Παλάσιος και Βέρμπιτς στα άκρα της επίθεσης και τον Ιωαννίδη στην κορυφή.