Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο VAR δεν κάλεσε τον Μάικλ Όλιβερ για το πέναλτι που «φωνάζει» η Λίβερπουλ (vid)

Ντοκού και Μακ Άλιστερ

i

PrtScr

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο VAR δεν κάλεσε τον Μάικλ Όλιβερ για το πέναλτι που «φωνάζει» η Λίβερπουλ (vid)

Κώστας Τόπας 14:19 - 11.03.2024

Αποκαλύφθηκε ο λόγος για τον οποίο ο διαιτητής Μάικλ Όλιβερ δεν καταλόγισε πέναλτι για το μαρκάρισμα του Ντοκού στον Αλέξις Μακ Άλιστερ στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ισόπαλο έληξε το σπουδαίο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ» (1-1), για την 28η αγωνιστική της Premier League. Στο 23ο λεπτό ο Στόουνς άνοιξε το σκορ κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης (50΄) ο Μακ Άλιστερ έφερε το ματς στα ίσα, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Τα «αίματα» στο ντέρμπι «άναψαν» στην τελευταία φάση του ματς (99΄), εκεί που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, χωρίς ωστόσο ο ρέφερι της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Βέβαια, φαινόταν ότι ο Άτγουελ θα έστελνε τουλάχιστον τον Μάικλ Όλιβερ στο μόνιτορ δίπλα στο γήπεδο, αφού ο τελευταίος απέρριψε τους ισχυρισμούς της Λίβερπουλ για πέναλτι. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη, με τον Άτγουελ να επιβεβαιώνει στη συνέχεια της φάσης ότι ο έλεγχος ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με το «Sky Sports», ο επίσημος λόγος ήταν επειδή ο Άτγουελ είδε ότι το πόδι του Ντοκού ήταν σε «λογική θέση» καθώς προσπαθούσε να απομακρύνει την μπάλα. Ωστόσο, αυτή η απόφαση δεν άρεσε καθόλου στον πρώην ανώτατο αξιωματούχο, Μάικ Ντιν.

Τρομερό βίντεο: Ο τρόπος με τον οποίο κοιτάει ο Κλοπ την εξέδρα και γεμίζει χαρά
PREMIER LEAGUE

13:03 - 11.03.2024

Τρομερό βίντεο: Ο τρόπος με τον οποίο κοιτάει ο Κλοπ την εξέδρα και γεμίζει χαρά

Ο Γιούργκεν Κλοπ μετά το γκολ ισοφάρισης του Μακάλιστερ, γύρισε προς τον κόσμο της Λίβερπουλ που βρισκόταν στην εξέδρα πίσω του, με τη χαρά του να μην μπορεί να κρυφτεί από το πρόσωπό του.

«Πιστεύω ότι έχει αγγίξει την μπάλα ο Ντοκού, αλλά με το follow-out τον έπιασε ακριβώς στο στήθος. Νομίζω ότι μπορεί να είναι πέναλτι. Είναι μια τεράστια απόφαση του VAR. Μικρό άγγιγμα στην μπάλα, αλλά στη συνέχεια το μαρκάρισμα βρήκε στον θώρακα του παίκτη», είπε ο Ντιν στο Sky Sports.