Νευροεπιστήμονες βοηθούν τη Λίβερπουλ να προετοιμαστεί για τα πέναλτι ενόψει του τελικού με την Τσέλσι

Νευροεπιστήμονες βοηθούν τη Λίβερπουλ να προετοιμαστεί για τα πέναλτι ενόψει του τελικού με την Τσέλσι

Κώστας Τόπας 13:02 - 24.02.2024

Η Λίβερπουλ έχει περικυκλωθεί από νευροεπιστήμονες, οι οποίοι κυρίως βοηθούν τους παίκτες να προετοιμαστούν ψυχικά για τη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Η Λίβερπουλ έχει ήδη προχωρήσει περισσότερο στις σκέψεις της όσον αφορά την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της. Πριν από τον τελικό του Carabao Cup που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (25/02) εναντίον της Τσέλσι (17:00), η Athletic αναφέρει ότι οι «Reds» κάλεσαν Γερμανούς νευροεπιστήμονες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να βοηθήσουν τους παίκτες να προετοιμαστούν για μια πιθανή διαδικασία των πέναλτι.

Οι εν λόγω νευροεπιστήμονες, ο Νίκλας Χάουσλερ και Πάτρικ Χάντσκε, εργάζονται με τη Liverpool εδώ και δυόμισι χρόνια, και συγκεκριμένα πριν από τον τελικό του Champions League του 2022. Η δουλειά τους περιλαμβάνει την προσάρτηση ηλεκτροδίων στα κεφάλια των παικτών για τη μέτρηση της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας, με στόχο να τους βοηθήσουν να φτάσουν στη βέλτιστη ψυχική τους κατάσταση όταν χτυπούν την μπάλα.

«Διαχείριση περισπασμών»

«Παρέχουμε αυτά τα εργαλεία έτσι ώστε όταν επιβάλλεται πέναλτι, ο παίκτης να μπορεί να αντιμετωπίσει όλους τους περισπασμούς γύρω του και να ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να πετύχει αυτό το γκολ», εξήγησε ο Νίκας Χάσλερ.

Αγανάκτηση στο Λονδίνο: Η Τσέλσι ξεπερνά την Σίτι στα πιο ακριβά εισιτήρια της Premier League
PREMIER LEAGUE

12:31 - 24.02.2024

Αγανάκτηση στο Λονδίνο: Η Τσέλσι ξεπερνά την Σίτι στα πιο ακριβά εισιτήρια της Premier League

Υπάρχουν παράπονα μεταξύ των φιλάθλων για τις υψηλές τιμές του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 3 Απριλίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ»: Σχεδόν 6.000 ευρώ!, σύμφωνα με την «Telegraph».

Το 2022, η Λίβερπουλ κέρδισε τους τελικούς του Carabao Cup και του FA Cup, και τις δύο φορές εναντίον της Τσέλσι. Και οι δύο φορές ήταν μέσα από την διαδικασία των πέναλτι. Από τις 18 προσπάθειες που έγιναν, οι 17 ήταν επιτυχημένες από τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ. Μόνο ο Σαντιό Μανέ απέτυχε απέναντι στον Εντουάρντ Μεντί. Ευτυχώς για τον Σενεγαλέζο, ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα είχε αποτύχει πριν από αυτόν από την πλευρά των «μπλε» και ο Μέισον Μάουντ είχε κάνει το ίδιο στην αρχή της διαδικασίας.