Η Λίβερπουλ πήρε τη ματσάρα επί της Νιούκαστλ στο βροχερό «Άνφιλντ» και παρέμεινε στην κορυφή
i

©Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images

Η Λίβερπουλ πήρε τη ματσάρα επί της Νιούκαστλ στο βροχερό «Άνφιλντ» και παρέμεινε στην κορυφή

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:59 - 01.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:10 - 02.01.2024

Ματσάρα έγινε στο «Άνφιλντ», με τη Λίβερπουλ να επικρατεί 4-2 της Νιούκαστλ, για τη 20η αγωνιστική της Premier League.

Η Λίβερπουλ συνερίζει να οδηγεί την Premier League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επιβλήθηκε στο βροχερό «Άνφιλντ» κόντρα στη Νιούκαστλ με 4-2, για την 20η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος.

Με αυτή τη νίκη οι «reds» παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 45 βαθμούς, ενώ οι «καρακάξες» είναι στην 9η θέση με 29 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο 13ο λεπτό. Ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ έδωσε στον Ντάργουιν Νούνιεζ, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Μάρτιν Ντουμπράφκα αντέδρασε υπέροχα. 

Στο 22ο λεπτό η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι, μετά το μαρκάρισμα του Σβεν Μπότμαν πάνω στον Λουίς Ντίας. Ωστόσο ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν αξιοποίησε την ευκαιρία και ο Ντουμπράφκα με ωραία επέμβαση κράτησε το 0-0 στο ματς. 

Τελικά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρήκε δίχτυα στο 49ο λεπτό με τον Σαλάχ. Ο Νούνιες βρήκε τον Αιγύπτιο μέσα στην περιοχή και εκείνος με κοντινό σουτ έκανε το 1-0 για τους «reds». 

Όμως η χαρά στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ κράτησε για λίγο, καθώς ο Αλεξάντερ Ισάκ έφερε το ματς στα ίσια για τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και πίεσαν, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα με τον Κέρτις Τζόουνς (74'), ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Κόντι Χάκπο με πλασέ έκανε το 3-1 για τη Λίβερπουλ

Οι παίκτες του Έντι Χάου δεν πτοήθηκαν από το εις βάρος τους σκορ και μείωσαν σε 3-2 με την κεφαλιά του Σβεν Μπότμαν (81'). Το τελικό 4-2 για τους γηπεδούχους διαμόρφωσε στο 86ο λεπτό ο Σαλάχ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (21ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ