Πλουραλισμός στην επίθεση της Λίβερπουλ: Πέντε ποδοσφαιριστές με διψήφιο αριθμό γκολ

Μοχάμεντ Σαλάχ & Ντάργουιν Νούνιες

i

©Liverpool

Πλουραλισμός στην επίθεση της Λίβερπουλ: Πέντε ποδοσφαιριστές με διψήφιο αριθμό γκολ

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:35 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:40 - 22.02.2024

Η Λίβερπουλ μετά τη «τεσσάρα» κόντρα στη Λούτον έγινε η πρώτη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που φθάνει τα 100 γκολ στη σεζόν και παράλληλα η πρώτη που έχει πέντε διαφορετικούς ποδοσφαιριστές με διψήφιο αριθμό γκολ.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τη Λίβερπουλ. Για ένα ακόμη ματς τη φετινή σεζόν η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη.

Τούτη τη φορά, ο Ογκμπένε «πάγωσε» το «Άνφιλντ» μόλις στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης κι έδωσε προβάδισμα στη Λούτον, το οποίο διατήρησε για περίπου 40 λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε τη νίκη με 4-1. Τα γκολ για τους «reds», οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, πέτυχαν οι Φαν Ντάικ, Χάκπο, Λουίς Ντίας και Έλιοτ.

Με αυτόν τον τρόπο η Λίβερπουλ έφθασε τα 100 γκολ κι έγινε η πρώτη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που φθάνει σε αυτόν τον αριθμό τερμάτων. Παράλληλα, έγινε η πρώτη ομάδα τη φετινή σεζόν που έχει πέντε διαφορετικούς σκόρερ με διψήφιο αριθμό γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ μετρά 19 γκολ, ο Ντιόγκο Ζότα έχει 14, ο Ντάργουιν Νούνιες έχει βρει δίχτυα 13 φορές, ο Κόντι Χάκπο έχει σκοράρει 11 τέρματα κι ο Λουίς Ντίαζ έχει 10 γκολ.