Ο Λουίς Ενρίκε εξηγεί την αλλαγή του Εμπαπέ: «Είναι απλό και, ταυτόχρονα, περίπλοκο»

Λουίς Ενρίκε

i

PrtScr

Ο Λουίς Ενρίκε εξηγεί την αλλαγή του Εμπαπέ: «Είναι απλό και, ταυτόχρονα, περίπλοκο»

Κώστας Τόπας 09:23 - 18.02.2024

Ο Λουίς Ενρίκε εξήγησε μετά τον αγώνα με τη Ναντ ότι αποφάσισε να δώσει λεπτά σε παίκτες που δεν είχαν συμμετάσχει στο Champions League. Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν αναπληρωματικός αφού ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ξεκίνησε τον αγώνα με τη Ναντ αυτό το Σάββατο (17/02) στο γαλλικό πρωτάθλημα από τον πάγκο. Η είδηση ​​ήταν ιδιαίτερα σημαντική γιατί αντιπροσώπευε τον πρώτο αγώνα από τότε που έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος αστέρας είχε ενημερώσει την Παρί ότι θα έφευγε από τον σύλλογο αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να συμμετάσχει στη αναμέτρηση στο δεύτερο ημίχρονο και να πετύχει ένα γκολ από πέναλτι που ο ίδιος είχε κερδίσει. Η Παρί κέρδισε με 2-0 και παραμένει στην κορυφή στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο Λουίς Ενρίκε ρωτήθηκε μετά τον αγώνα για την αλλαγή του αστέρα του. «Είναι πολύ απλό και, ταυτόχρονα, περίπλοκο», εξήγησε ο Ισπανός προπονητής. «Παίξαμε έναν αγώνα Champions League πριν από δύο ημέρες και για να έχουμε την απαραίτητη ενέργεια για να αγωνιστούμε ήταν σημαντικό να δώσουμε λεπτά σε παίκτες που δεν είχαν παίξει στο Champions League», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Εμπαπέ δεν ήταν το μόνο σημαντικό κομμάτι που ξεκίνησε την αναμέτρηση από τον πάγκο. Ο Ντεμπελέ και ο Αχράφ Χακίμι συμμετείχαν επίσης στον αγώνα μπαίνοντας από τον πάγκο στο 61ο λεπτό. Στα 30 λεπτά που ο Εμπαπέ ήταν στο γήπεδο, είχε χρόνο να κερδίσει και να σκοράρει πέναλτι.