Καθάρισε και τη Ναντ η Παρί Σεν Ζερμέν και κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα

Καθάρισε και τη Ναντ η Παρί Σεν Ζερμέν και κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα

Sportal newsroom 00:07 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 18.02.2024

Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 2-0 εκτός έδρας τη Ναντ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν συνεχίζει ακάθεκτη για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Στη δύσκολη έδρα της Ναντ, οι πρωτευουσιάνοι νίκησαν 2-0 για την 22η αγωνιστική της Ligue 1, σημειώνοντας και τα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 609' ο Ερναντέζ από ασίστ του Μαρκίνιος άνοιξε το σκορ και στο 78' ο Εμπαπέ, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 62' στη θέση του Ασένσιο, πέτυχε το 2-0 με πέναλτι και κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του.  

Λίγες μέρες, λοιπόν, μετά την επίσημη ενημέρωση του Γάλλου διεθνούς σούπερ σταρ ότι δεν θα συνεχίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν την επόμενη περίοδο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι πρωταθλητές Γαλλίας, «απορρόφησαν» άνετα τους κραδασμούς. Με τη νίκη στην έδρα της Ναντ, μάλιστα, αποσπάστηκαν 14 βαθμούς από τη δεύτερη Νις.

Νωρίτερα, η Λιλ ξεπέρασε εύκολα την ήττα της την περασμένη αγωνιστική, από την Παρί Σεν Ζερμέν και μετέτρεψε σε περίπατο το εντός έδρας παιχνίδι της με τη Χάβρη, επικρατώντας με 3-0.

Νίκη που έφερε πλέον τους «λιλουά» στην 3η θέση, ισόβαθμους με τη Μονακό που υποδέχεται την Κυριακή (18/2) και μόλις έναν βαθμό μακριά απ' τη 2η θέση, όπου παραμένει η Νις.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Τζόναθαν Ντέιβιντ, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ. Στο 14' εκτέλεσε αποτελεσματικά από κοντά, στο 44' πήρε υπέροχη ασίστ απ' τον Γκόμες διπλασιάζοντας τα τέρματά του και στο 49' με διπλή προσπάθεια σε εκτέλεση πέναλτι (απέκρουσε ο Ντεσμά) διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τη Λιλ.