Λουίς Ενρίκε: «Η διαφορά ανάμεσα στο δοκάρι και στο σκοράρισμα, εξαρτάται από το Άγιο Πνεύμα»

Λουίς Ενρίκε

i

PRtScs

Λουίς Ενρίκε: «Η διαφορά ανάμεσα στο δοκάρι και στο σκοράρισμα, εξαρτάται από το Άγιο Πνεύμα»

Κώστας Τόπας 09:44 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 19.05.2024

Ο Λουίς Ενρίκε εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να σκοράρει σε κανένα από τα δύο παιχνίδια με τη Ντόρτμουντ, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το Champions League.

Ζει το όνειρο η Ντόρτμουντ, η οποία πέρασε στον τελικό του Champions League μετά από έντεκα χρόνια! Οι Βεστφαλοί πραγματοποίησαν μία σπουδαία εμφάνιση και χάρη σε γκολ του Χούμελς (50') επικράτησαν με 1-0 της ανώτερης Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ήταν πιο άτυχη από ποτέ, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τέσσερα δοκάρια.

Έτσι, οι Γερμανοί πήραν το εισιτήριο για το «Γουέμπλεϊ» και περιμένουν ποια εκ των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν θα συναντήσουν εκεί.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής των Παριζιάνων δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και τον αποκλεισμό της ομάδας του κι έκανε λόγο για «κακή τύχη» και για «Άγιο Πνεύμα».

«Το συναίσθημα είναι θλίψη, δεν ήμασταν κατώτεροι, αν αθροίσουμε τα δύο ματς, έχουμε έξι σουτ στο δοκάρι, το ποδόσφαιρο μερικές φορές είναι άδικο, δεν βάλαμε γκολ μετά έχοντας σουτάρει 31 φορές», δήλωσε στο συνέντευξη Τύπου. «Το ποδόσφαιρο ανταμείβει αυτόν που σκοράρει και όχι αυτόν που χτυπά το δοκάρι», πρόσθεσε ο Ισπανός.

«Η διαφορά ανάμεσα στο χτύπημα στο δοκάρι και στο σκοράρισμα, εξαρτάται από το Άγιο Πνεύμα που περνούσε από εκεί, η μεγάλη κακή τύχη επηρέασε την Παρί, τα αναμενόμενα γκολ», είπε ο Λουίς Ενρίκε. «Αν κάποια ομάδα είχε κακή τύχη απόψε, χωρίς να αφαιρέσει καμία πίστωση από την Ντόρτμουντ, αυτή ήταν η Παρί και κανένας άλλος».

«Θα υπάρξουν δύο μέρες βαθύ πόνου και αυτό είναι αθλητισμός», είπε. «Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πώς να χάνεις, να δίνεις το παράδειγμα για τα παιδιά, πρέπει να συγχαρείς τη Ντόρτμουντ και να αποδεχτείς την ήττα». Ο Παριζιάνος τεχνικός πάντως ενθουσιάστηκε: «Είδα μια ομάδα με μοναδικό αγωνιστικό πνεύμα, που τα έδωσε όλα από το πρώτο μέχρι το 90ο λεπτό».

«Αυτή η επιθυμία για ένωση είναι πολύ ισχυρή, ελπίζω να είναι κάτι που θα διαρκέσει», κατέληξε ο Λουίς Ενρίκε.