Η Παρί «έσπασε» τα δοκάρια και έγραψε αρνητική ιστορία στο Champions League (vid)

Η Παρί «έσπασε» τα δοκάρια και έγραψε αρνητική ιστορία στο Champions League (vid)

Κώστας Τόπας 08:32 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 01:04 - 20.05.2024

Η Παρί Σεν Ζερμέν εκτός από τον αποκλεισμό, γι' ακόμη μία φορά από το Champions League, κατέγραψε και ιστορικό ρεκόρ.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έχασε συνολικά 2-0 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, με τον Ματς Χούμελς να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα στο «Παρκ Ντε Πρενς». Οι Βεστφαλοί αμύνθηκαν ηρωικά για να φτάσουν στον τρίτο τελικό του Champions League στην ιστορία τους και να βρεθούν στο «Γουέμπλεϊ», έντεκα χρόνια μετά την μεγάλη αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου.

Από την πλευρά της, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε, «έσπασε» τα δοκάρια και στο τέλος έμεινε στο μηδέν και παράλληλα εκτός διοργάνωσης. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ομάδα του Κιλιάν Εμπαπέ σημάδεψε το δοκάρι σε έξι περιπτώσεις στα δύο παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων στο δεύτερο ματς στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Η εξαγριωμένη αντίδραση του Εμπαπέ σε ερώτηση για τη Ρεάλ Μαδρίτης (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

08:11 - 08.05.2024

Η εξαγριωμένη αντίδραση του Εμπαπέ σε ερώτηση για τη Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ σταμάτησε στη μικτή ζώνη για δηλώσεις μετά τον αποκλεισμό της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League, αλλά «στράβωσε» όταν τον ρώτησαν αν θα υποστηρίζει τη Ρεάλ στη ρεβάνς με την Μπάγερν το βράδυ της Τετάρτης (08/05, 22:00).

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο Ουόρεν Ζαΐρ-Έμερυ, ο Νούνο Μέντες και ο Βιτίνια πέτυχαν δοκάρι. Και σύμφωνα με την Opta, η Παρί κατέχει πλέον το ανεπιθύμητο ρεκόρ στο Champions League. Στην διοργάνωση της φετινής σεζόν, οι Παριζιάνοι πέτυχαν το δοκάρι τις περισσότερες φορές όσο καμία άλλη ομάδα σε δύο παιχνίδια .

Επισκιάζει τους 11 της Μπαρτσελόνα πολλά χρόνια πριν, ενώ η Παρί πέτυχε επίσης αξιοσημείωτα 44 σουτ χωρίς να βρει δίχτυα. Οι πρωταθλητές της Ligue 1 περιμένουν ακόμη τον πρώτο θρίαμβο του Champions League, αφού δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τη γραμμή από τότε που μπήκε η επένδυση του Κατάρ και δαπανήθηκαν 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Έχουν χάσει έξι από τους επτά ημιτελικούς που έχουν αγωνιστεί και μετά από εκείνον όπου θριάμβευσε, η Παρί ηττήθηκε με 1-0 από την Μπάγερν στον τελικό της Λισαβόνας.

Από την άλλη, η Ντόρτμουντ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ρεάλ - Μπάγερν στον τελικό της 1ης Ιουνίου.