«Μάχη» στη Γαλλία για μία θέση στον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Παρί και Ντόρτμουντ
i

©Photo by Christian Liewig - Corbis/Getty Images

«Μάχη» στη Γαλλία για μία θέση στον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Παρί και Ντόρτμουντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:45 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 19.05.2024

Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ μετρούν αντίστροφα για τη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Γαλλία, η οποία θα αναδείξει τον πρώτο φιναλίστ του φετινού Champions League.

Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ το βράδυ της Τρίτης (7/5, 22:00) διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Παρκ Ντε Πρενς», για τη μεταξύ τους ρεβάνς, με φόντο τα ημιτελικά του Champions League.

Στο πρώτο μας η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς επικράτησε με 1-0 και πηγαίνει στο Παρίσι να υπερασπιστεί το προβάδισμα της και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ανατροπή για... αστέρια από την Αταλάντα και τώρα Μαρσέιγ!
SERIE A

21:00 - 06.05.2024

Ανατροπή για... αστέρια από την Αταλάντα και τώρα Μαρσέιγ!

Η Αταλάντα παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο έφερε τούμπα το ματς με τη Σαλερνιτάνα, νικώντας με 2-1, έκανε ένα σημαντικό βήμα για την έξοδο στο Champions League και τώρα ετοιμάζεται για τη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ.

Στη Γερμανία, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έπιασε την απόδοση που θα μπορούσε, ωστόσο ακόμα και έτσι έδειξε πως έχει την ποιότητα και τον τρόπο να πληγώσει την Ντόρτμουντ.

«Ο στόχος μας δεν είναι να νικήσουμε με δύο γκολ, αλλά απλά να νικήσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση, ήρεμοι και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε», είπε ο τεχνικός των Παριζιάνων, Λουίς Ενρίκε.

Η γερμανική ομάδα δεν έχει τίποτα να τη βαραίνει, ούτε να φοβάται σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση. Οι Βεστφαλοί παίζουν για το απόλυτο όνειρο, που θα μπορούσε να έρθει απρόσμενα σε μια μέτρια όσον αφορά την Ευρώπη, απόλυτα επιτυχημένη σεζόν. 

«Παίξαμε καλά αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να πάμε στον τελικό. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα αύριο, να έχουμε ένα σωστό πλάνο και μια σωστή ιδέα. Η Παρί θα είναι σίγουρα καλύτερη από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά θέλουμε το εισιτήριο για τον τελικό», είπε ο Τέρζιτς, που το Σάββατο είδε την ομάδα του να διαλύει την Άουγκσμπουργκ (5-1), για την 32η αγωνιστική της Bundesliga.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα – Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντ. Περέιρα, Μπεράλντο – Ρουίς, Ζαΐρ Εμερί, Βιτίνια – Μπαρκολά, Ντεμπελέ, Εμπαπέ.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ – Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Ζάμπιτσερ, Τσαν – Σάντσο, Μπραντ, Αντεγιέμι – Φίλκρουγκ.